ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week 2021: Στην Τανάγρα γαλλικό μαχητικό Rafale και ελληνικό Spitfire

Athens Flying Week 2021
Αύριο, η πρώτη ημέρα της Athens Flying Week 2021

Η αεροπορική επίδειξη Athens Flying Week ανοίγει το Σάββατο (4/9) τις πύλες της στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Μεταξύ άλλων, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, του αυθεντικού Warbird και του ελληνικού Spitfire. Να δουν από κοντά τις εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks αλλά και το ελληνικό F-16 Ζευς και το δανέζικο F-16 Solo Display.

Επίσης, θα παρακολουθήσουν από απόσταση αναπνοής άσκηση «COMBAT EVAC» από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διελεύσεις και σχηματισμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, οι επιδείξεις αρχίζουν στις 15:00 με την ομάδα RC Kavala Acro Team και ολοκληρώνονται με τη δύση του ηλίου στις 19:40 με Twilight Flying Display από τον Ιταλό Λούκα Μπερτόζιο. Την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, οι επιδείξεις στις 12:00 και ολοκληρώνονται στις 16:00 με Flying Display των Saudi Hawks και Flyby της Aegean.

Περίπτερο της ΕΑΒ

H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) συμμετέχει ενεργά στην πτητική επίδειξη Athens Flying Week. Στο περίπτερο της ΕΑΒ, οι θεατές θα μπορούν να δουν από κοντά κρίσιμα μέρη των μαχητικών αεροσκαφών F-16, που κατασκευάζονται χειροποίητα στο Σχηματάρι καθώς η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία είναι υποκατασκευαστής της Lockheed Martin για την παγκόσμια αγορά.

Συγκεκριμένα, στην Athens Flying Week θα παρουσιαστούν δύο εργοσύνολα από το πρόγραμμα:

1. F-16 Fuel Closure Side Panel (Πλάγια θυρίδα δεξαμενής καυσίμου)

2. F-16 Forward Section of Aft Fuselage (Εμπρόσθιο τμήμα ουραίας ατράκτου)

Η ΕAB κατασκευάζει πάνω από το 30% των F-16 για την παγκόσμια παραγωγή. Ενδεικτικά, τα τελευταία 30 χρόνια, πετούν σε όλο τον κόσμο 500 μαχητικά αεροσκάφη F-16 ως αποτέλεσμα της συμπαραγωγής ΕΑΒ - Lockheed Martin.

Στατική έκθεση

Στον χώρο της αεροπορικής βάσης, οι θεατές θα έχουν πρόσβαση σε στατική έκθεση όπου, μεταξύ άλλων, εκτίθενται το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7 και φυσικά το Eurofighter Typhoon και το Tornado από τη Γερμανία.

Εισιτήρια και μεταφορά

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά ενώ υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ακρίβειας απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Mad Clip: Το «αντίο» της συντρόφου του Άννας Μαρίας Ηλιάδου