ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο φόβος από τη μετάλλαξη Μ - Ανησυχία των ειδικών

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο φόβος από τη μετάλλαξη Μ - Ανησυχία των ειδικών
«Χρέος μας είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.
INTIME

Γιατί οι ειδικοί ανησυχούν για τη νέα μετάλλαξη Μ του κορονοϊού - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος - Πόσο πιθανό είναι το φθινόπωρο να έχουμε νέα μέτρα

«Xαοτική» xαρακτήρισε o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, την κατάσταση με τις μεταλλάξεις. Ειδικότερα όσον αφορά την μετάλλαξη Μ σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να μας δείχνουν πόσο εύκολα μεταδίδεται ή πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

«Χρέος μας είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε ότι είναι μακριά ακόμα οι μέρες που θα μπορέσουμε να ζήσουμε με την ανεμελιά των προηγούμενων ετών.

Οι εμβολιασμοί

Επιπλέον, ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με όσα ανέφερε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, τις μεταλλάξεις και τα μέτρα προστασίας που θα τηρήσουμε. Μάλιστα δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων σαν αυτά του προηγούμενου χειμώνα.

Έφτασε και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη Μ

Η μετάλλαξη «Δέλτα», ο αριθμός των διασωληνωμένων και η νέα μετάλλαξη Μ που έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα δεν παύουν να προκαλούν ανησυχία.

Το πρωί της Παρασκευής (3/9), τόσο η Ματίνα Παγώνη, όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος εμφανίστηκαν ανήσυχοι για τη νέα μετάλλαξη Μ, η οποία έκανε... ποδαρικό στη χώρα μας με έξι κρούσματα.

Μετάλλαξη Μ: Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα εντοπίστηκαν ως εξής:

  • Ένα στην Αττική,
  • Δύο στην Αργολίδα,
  • Ένα στην Αχαΐα και
  • Δύο στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζει την... κυριαρχία της η Δ

Την ίδια ώρα το μεταδοτικότερο στέλεχος του κορονοϊού -η μεγαλύτερη απειλή για τους ανεμβολίαστους-, η μετάλλαξη «Δέλτα» συνεχίζει την «κούρσα» της στη χώρα μας έχοντας επικρατήσει πλήρως. Αποκαλυπτικά ήταν τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ καθώς στα 923 δείγματα που ελέγχθηκαν πρόσφατα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του SARS-CoV-2 και βγήκαν θετικά σε στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος του κορονοϊού, στελέχη υπό διερεύνηση, υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος, τα 899 αφορούσαν στέλεχος Δέλτα (97,4%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.