Συναγερμός για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς: Έρευνα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη- Ελέγχονται υγειονομικοί

Ελένη Κολιοφούτη

Συναγερμός σε ολόκληρη τη χώρα για υποθέσεις «μαϊμού» εμβολιασμών
Intime News

Διαστάσεις λαμβάνει το υγειονομικό σκάνδαλο με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το Thesstoday, το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά. Ειδικότερα, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά», η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Έρευνες για εμπλεκόμενους και στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και στην Κοζάνη, καθώς φέρεται τρεις εργαζόμενοι να μπλέκονται επίσης στο υγειονομικό σκάνδαλο.

«Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως η ΕΔΕ στην Καρδίτσα για υπάλληλο που μοίρασε συγγενείς και φίλους 33 ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ολοκληρωθεί.

Στο μικροσκόπιο ύποπτα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία.

Πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία θεωρούνται ύποπτα και συνεπώς, τίθενται στο «στρόχαστρο» των ελέγχων, εν μέσω του γενικού προβληματισμού που επικρατεί σχετικά με τις διαστάσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ήδη, η διοικητική υπάλληλος που, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα έχει τεθεί πλέον σε αναστολή εργασίας για ένα μήνα. Παράλληλα το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Όπως μεταδίδει το Mega γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στην καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για Κ.Υ Παλαμά: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεσπά ο Μπιμπίλας για την απόφαση «βόμβα» των καναλιών

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά τους θυελλώδεις ανέμους έρχεται διήμερο κακοκαιρίας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved