ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Φαραντούρη για τον Μίκη Θεοδωράκη: Δεν έφυγε, θα είναι πάντα εδώ

Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη
Συγκινητικά λόγια για τον μεγάλο μουσουργό που οδηγείται την Πέμπτη (09.09) στην τελευταία του κατοικία
InTime

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, Μαρία Φαραντούρη, που συνδέθηκε καλλιτεχνικά με τον Μίκη Θεοδωράκη, ήταν συγκινητική έξω από τη Μητρόπολη μετά το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσουργό.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και φυσικά άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, έδωσαν το «παρών» και την Τετάρτη (08.09) στην Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας, για το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφώνησαν συγκινητικούς επικήδειους ενώ το «παρών» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσία καλλιτεχνών που συνδέθηκαν στην πορεία των χρόνων με τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη, όπως η Μαρία Φαραντούρη. «Θα μας διευθύνει, με τα χέρια – φτερά του, με τα ωραία μας τραγούδια, με τις δημιουργίες του. Αυτό να πούμε και τίποτα άλλο. Ο Μίκης δεν έφυγε. Δεν θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ», είπε εμφανώς συγκινημένη η κ. Φαραντούρη.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν και εκπρόσωποι του λαϊκού τραγουδιού, στο οποίο έδωσε μια διαφορετική διάσταση με τις μυθικές δημιουργίες του, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ενδεικτική η παρουσία του Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος επίσης συγκινημένος μίλησε για την τεράστια απώλεια της ελληνικής μουσικής και κοινωνίας γενικότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έδωσε το «παρών» όπως και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Σεμεδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Σχολεία-Γκάλοπ: Συμφωνείτε με τo να μένουν ανοικτά τα τμήματα μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών;