ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Οι βρακοφόροι της Κρήτης τον συνόδευσαν στο τελευταίο «αντίο»

Βρακοφόροι Κρήτης για Μίκη Θεοδωράκη
Τιμητικό άγημα από 96 βρακοφόρους της Κρήτης δίπλα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη
Λευτέρης Παρτσάλης

Τιμητικό άγημα από 96 βρακοφόρους της Κρήτης δίπλα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Το δικό τους «αντίο» λένε σήμερα οι κάτοικοι της Κρήτης στον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος επέλεξε την πατρίδα του για τον τόπο της τελευταίας του κατοικίας προκειμένου να ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του, στον Γαλατά Χανίων.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες Κρητικοί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Σούδας όπου υποδέχθηκαν με την ιαχή «αθάνατος» τον Μίκη Θεοδωράκη την ώρα που το αυτοκίνητο με τη σορό του αποβιβαζόταν από το πλοίο που τον έφερε στην Κρήτη από τον Πειραιά.

Από εκεί σχηματίστηκε μια αυτοκινητοπομπή με προορισμό αρχικά την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και τελικά τον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου η σορός του Μική Θεοδωράκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν την ταφή του στον Γαλατά Χανίων.

Τις τιμές που αξίζουν στον μεγάλο Έλληνα ανέλαβαν να αποδώσουν οι βρακοφόροι της Κρήτης οι οποίοι συνόδευσαν πεζή τη σορό του Μική Θεοδωράκη από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέχρι την εκκλησία και το λαϊκό προσκύνημα.

Οι διοργανωτές της τελετής, μάλιστα, επέλεξαν συνολικά 96 βρακοφόρους για να συνοδεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη ως έναν συμβολικό αριθμό καθώς σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος μουσουργός το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 2 Σεπτεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες με τους βρακοφόρους στη gallery που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό

Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - «Ισοπέδωσε» την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Η δικτατορία των ηλιθίων και τα τηλε-σκουπίδια