Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου - «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Διεκόπη η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου - Όσα συνέβησαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου - Λύτρας στο Newsbomb.gr: Ασέβεια η απουσία της Έφης - Εδώ δεν είναι σόου
Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου - «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»
7'

Ρεπορτάζ: Σοφία Σπίγγου, Ευδοκία Μύτιλη

Με ψηλά το κεφάλι και περίσσια γενναιότητα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ξανά πόσο ψυχρή και δειλή είναι», είπε μπροστά στις κάμερες για την απουσία της κατηγορούμενης από τη δίκη.

Η δήλωσή της στην κάμερα

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη

Λίγο νωρίτερα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέκοψε για τις 30 Σεπτεμβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού προηγουμένως στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της. Αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ιωάννα Παλιοσπύρου μαζί με τους δικηγόρους τους πέρασε το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με τη δύναμη ψυχής που διαθέτει, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά το βιτριόλι που δέχτηκε από την κατηγορούμενη Έφη Καρακαντζούλα έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα.

Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, η Ιωάννα πήρε τη θέση της, ενώ συνομιλούσε συνεχώς με τους δικηγόρους της, λέγοντάς τους ότι δεν αισθάνθηκε άβολα όταν αντίκρισε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Αμέσως μετά, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης κ. Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της εκφράσει τη συμπαράστασή του και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει, καθώς μέσα στην αίθουσα κάνει τη δουλειά του.

Η Ιωάννα παρέμεινε καθόλη της διάρκεια της διαδικασίας καθισμένη στην πρώτη σειρά των θέσεων του ακροατηρίου, έχοντας δίπλα της τη μητέρα της και πίσω της τον αδελφό της. Κατά την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε «παρούσα», σηκώθηκε όρθια και στη συνέχεια επέστρεψε ήρεμη στην θέση της.

Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της έδρας φώναξε το όνομα της κατηγορουμένης. «Είναι απούσα κύριε Πρόεδρε», φώναξε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιόγλου, πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η κατηγορούμενη ζητά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας της.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Η Ιωάννα ΠαλιοσπύρουINTIME

Την πρόταση διακοπής της δίκης για άλλη ημερομηνία υπέβαλε ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου.

«Η υπόθεση αυτή εξαιτίας του αριθμού των μαρτύρων και των εγγράφων λογικά θα διαρκέσει για ένα και μόνο σκοπό. Για να αποδειχθεί η αλήθεια. Εισηγούνται στο δικαστήριο ενόψει του ότι υπάρχουν άλλες δυο υποθέσεις, που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν λιγότερο από την πρώτη. Προτείνω να προτάξουμε αυτές για να ασχοληθούμε μετά με αυτή τη σημαντική υπόθεση» ανέφερε ο εισαγγελέας και ανέγνωσε το κατηγορητήριο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν έξω από τα δικαστήρια νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Κεχαγιόγλου: «Η Ιωάννα ήταν ψύχραιμη, δέχτηκε όσα της είπα στην αίθουσα»

«Η κατηγορούμενη επέλεξε να μην παραβρεθεί σήμερα στο Δικαστήριο κατά την έναρξη της δίκης και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της. Τις προσεχείς ημέρες θα παραστεί στη δίκη και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγλου βγαίνοντας από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά τη διακοπή της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι για τις 30 Σεπτεμβρίου .

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τον ολιγόλεπτο διάλογο που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα στην αίθουσα, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως ήθελε να εκφράσει την προσωπική του συμπάθεια και τον θαυμασμό του για την ψυχική της αντοχή όλο αυτό τον καιρό.

«Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα» είπε ακόμα ο κ. Κεχαγιόγλου.

Όσον αφορά τον διάλογο που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε ότι «ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άκσηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πραξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου του είπε ότι δέχεται αυτά που της είπε μέσα στο δικαστήριο. «Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει τη διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».

Δικηγόρος Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Newsbomb.gr: Ασέβεια η απουσία της Έφης - Εδώ δεν είναι σόου

Ως ασέβεια και προς το δικαστήριο και προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου χαρακτήρισε ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης με βιτριόλι, Απόστολος Λύτρας, την απουσία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλας από την πρώτη ημέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Η Ιωάννα ήρθε στο δικαστήριο και περίμενε να δει την κατηγορούμενη. Η απουσία της είναι ασέβεια προς το δικαστήριο και προς την Ιωάννα. Εδώ δεν είναι σόου, είναι δικαστήριο. Έπρεπε και όφειλε να είναι εδώ και να δει γιατί κατηγορείται» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας ο οποίος τόνισε ότι «η Ιωάννα είναι ταλαιπωρημένη και θα είναι ταλαιπωρημένη για όλη της τη ζωή».

Η εικόνα της Ιωάννας που εκπέμπει θάρρος και γενναιότητα

Παρά τις δυσκολίες και την ψυχική φόρτιση, η Ιωάννα είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι παρούσα στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία και να δώσει κατάθεση, την ώρα που η δράστις αρνήθηκε να δώσει το «παρών» στο Δικαστήριο.

Η ιωάννα μετά την αποχώρησή της από τα δικαστήριαINTIME

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή