ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μία μάσκα προστασίας στην ουρά ενός ιππόκαμπου - Η φωτογραφία είναι υποψήφια για βραβείο

Χαλκιδική: Μία μάσκα προστασίας στην ουρά ενός ιππόκαμπου - Η φωτογραφία είναι υποψήφια για βραβείο
ert

Η εξαιρετική φωτογραφία του Έλληνα φωτογράφου, Νικόλα Σαμαρά τραβήχτηκε στο Στρατώνι της Χαλκιδικής και απεικονίζει έναν ιππόκαμπο,  στην ουρά του οποίου έχει πιαστεί μια μάσκα προστασίας από την Covid-19, που πέταξε κάποιος ασυνείδητος ή παρασύρθηκε από τον άνεμο στη θάλασσα.

Η χαρακτηριστική υποβρύχια φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες 3.500 φωτογραφίες και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year.

Ο Νικόλας Σαμαράς μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 για τη στιγμή που τράβηξε τη φωτογραφία πέρσι τον Αύγουστο στο Στρατώνι, όπου υπάρχει η μοναδική αποικία ιππόκαμπων στη χώρα μας.

«Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην αποικία των ιππόκαμπων είναι έντονες και πηγαίνοντας εκεί πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα. Από την έναρξη της πανδημίας έχω δει στη θάλασσα δεκάδες μάσκες πεταμένες και πλαστικά γάντια να επιπλέουν. Μόλις είδα τη μάσκα τράβηξα τη φωτογραφία και μετά την αφαίρεσα από την ουρά του ιππόκαμπου. Όταν βγήκα την πέταξα εκεί που έπρεπε να είχε πεταχτεί» τόνισε. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό, που καταγράφει τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εντός του έτους και αφορούν στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Τα βραβεία χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, όπου η κάθε μία θα έχει τους δικούς της νικητές, καθώς κι έναν ακόμα νικητή με την καλύτερη φωτογραφία του event.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου - «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας! Καρέ – καρέ η άφιξη στο Δικαστήριο

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)