ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Έχει καθυστερήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους υγειονομικούς

Εξαδάκτυλος εμβόλιο τρίτη δόση υγειονομικοί
Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση αποφάσεων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο κ. Εξαδάκτυλος κρούει «καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των υγειονομικών με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση αποφάσεων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά με τη χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς, μιλώντας στη «Ναυτεμπορική».

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός με 3η δόση, το ζητάμε εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση από τη Επιτροπή Εμβολιασμών δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί υπάρχει, δεν την καταλαβαίνουμε. Πρέπει τόσο σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα».

Αναφερόμενος δε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή είπε ότι διαφαίνεται μια σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα και αυτό είναι θετικό γιατί είχαμε αντίθετες προβλέψεις με έναυσμα την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές. Η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα καταγράφει περισσότερα κρούσματα από την Αττική, ευτυχώς όμως η κατάσταση είναι και εκεί ελεγχόμενη. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα γιατί η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει. Επιπλέον, όπως είπε, πρέπει οι προσπάθειες όλων να στραφούν στην περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, θετικό πρόσημο αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι τρομακτικός ο αριθμός των θετικών παιδιών που προέκυψαν από τα πρώτα τεστ και ότι τα παιδιά που ανιχνεύθηκαν δεν μπήκαν καν στις τάξεις οπότε τα υπόλοιπα είναι ασφαλή. «Σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Δέλτα και κατά πόσο μας ανησυχεί η επικράτησή της, λέγοντας ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα επικρατούσε και ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπισθεί η όλη κατάσταση επιτυχώς, ενώ η Μ φαίνεται ότι δεν είναι πιο μεταδοτική γι’ αυτό και ο Π.Ο.Υ. τη δίνει ως πιο ενδιαφέρουσα για παρατήρηση όχι ως πιο επικίνδυνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια με επτά τραυματίες: Οι δυο σε σοβαρή κατάσταση - Τραυματίστηκαν και τρία παιδιά

Χαστούκι για την Τουρκία η EUMED 9: Επιστροφή της Ευρώπης στη Μεσόγειο

Κορονοϊός: Ποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους