ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Όλοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση μετά από 6-8 μήνες

Εξαδάκτυλος εμβολιασμός υγειονομικοί τρίτη δόση
Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε πως όλοι οι πολίτες θα χρειαστεί να προχωρήσουν στη λήψη της τρίτης δόσης του εμβολίου
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως θα χρειαστεί όλοι να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκτίμησε πως οι υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι γι' αυτό πρέπει να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ πρόσθεσε πως «ζητήσαμε να ξεκινήσει 1/9». «Όλοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση, σε 6-8 μήνες μετά την δεύτερη», σημείωσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open, αναφερόμενος στην πρόβλεψη Σύψα για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τι θα γίνει το προσεχές διάστημα σημείωσε: «Ευτυχώς μετά τις διακοπές δεν είχαμε αύξηση όπως περιμέναμε. Το πιθανότερο όμως κάποια στιγμή να νοσήσουμε όλοι. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή σχολική χρονιά αλλά πρέπει να εμβολιαστούν όλοι».

Παράλληλα, τόνισε πως είναι πολύπλοκη αυτή η φάση και συμπλήρωσε ότι «Έχουμε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και τους εμβολιασμούς».

«Μπαίνουμε σε φάση με καλυτερες προοπτικές αλλά και μία δύσκολη εξίσωση να λύσουμε», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Μανωλόπουλος: Γιατί θα γίνεται μόνο με mRNA η τρίτη δόση

Από τη πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος απάντησε στο Open γιατί η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια mRNA.

«Γιατί αυτά έχουν πάρει έγκριση. Μελέτες έδειξαν ότι όταν ενισχυτική δόση γίνει με άλλο εμβόλιο, είναι πιο αποτελεσματικό», είπε.

Ακόμη, σημείωσε ότι «το πιθανότερο είναι να κάνουμε ανά τακτά διαστήματα εμβόλια στο μέλλον. Ακόμη βέβαια περιμένουμε να μάθουμε πόσο κρατάει η ανοσία. Ίσως σε λίγο καιρό να γνωρίζουμε». Απαντώντας γιατί ορισμένοι δεν αναπτύσσουν αντισώματα σχολίασε: «Ένα 10-15% δεν κάνουν ανοσία. Αυτοί θα επωφεληθούν από την τρίτη δόση».

«Ο κορονοϊος δεν θα είναι απειλή όταν θα αποκτήσουμε ανοσία - είτε με εμβολιασμούς είτε με τον κακό δρόμο - να νοσήσουμε», εξήγησε έπειτα. Σε σχέση με το φετινό χειμώνα ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε: «Ξαναγύρισε η μάσκα τώρα και μακάρι να συνεχιστεί. Το Νοέμβριο θα φανεί πως θα πάμε από κρούσματα. Δεν θα έχουμε πολλούς θανάτους, αλλά θα πιεστεί το ΕΣΥ. Το εμβόλιο γρίπης πρέπει να το κάνουμε, με λίγες μέρες διαφορά. Ίσως βοηθά και στον κορονοϊό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα έρθει η ύφεση του κορονοϊού – Οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για τα Χριστούγεννα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση κατά 20% στο επίδομα - Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Yπεραυξημένος συντελεστής ΕΝΦΙΑ από το 2022 για τα ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ