ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού για το ατύχημα του 6χρονου - «Τρέξε να προλάβουμε το παιδί»

Πάτρα ατύχημα 6χρονος
Πάτρα: Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 6χρονου

Πάτρα: Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 6χρονου

Τις στιγμές που ακολούθησαν το ατύχημα στο αγώνα καρτ στην Πάτρα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του 6χρονου παιδιού περιέγραψε ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος ο οποίος του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες μαζί με την γιατρό της διοργάνωσης.

Το βίντεο με τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα

Όπως περιέγραψε στο MEGA o κ. Δημητρόπουλος το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ένα από τα τέσσερα καρτ που πέρασαν από μπροστά του «βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά». «Το καρτ έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω» συνέχισε την περιγραφή του ο κ. Δημητρόπουλος, ο οποίος είναι διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα και της είπα «τρέξε να το προλάβουμε το παιδί». Ττο βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρόπουλος.

Όπως εξήγησε «τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Ο φόβος είναι μήπως αναπτυχθεί κάποιο αιμάτωμα». Ο γιατρός κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ενώ η γιατρός ζητούσε την κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ, τον διασώστη να έρθει στον τόπο του συμβάντος, κάποιοι στο πλαίσιο της δήθεν ασφάλειας, απαγόρευαν στον διασώστη της ειδικής μονάδας να φτάσει στο σημείο. Έμαθα ότι ήρθε ο διασώστης στα χέρια με αυτούς που τον σταματούσα, για να μπει στην πίστα»

Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στην Πάτρα

Ο μικρός Φώτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας», δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα, δύο καρτ τράκαραν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση απογειώθηκε και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν ένα παιδί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε ο οδηγός

Ο οδηγός ενός από τα καρτ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά, όπου από πίσω υπήρχε κόσμος. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο οδηγός μίλησε στο Star και δήλωσε συγκλονισμένος από το ατύχημα.

«Με χτύπησε κάποιος οδηγός, έχασα τον έλεγχο και απογειώθηκα» είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» συνέχισε.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Το thebest μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα».

Οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα όμως είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 5 άτομα, οι διοργανωτές της εκδήλωσης και ο οδηγός του καρτ που τραυμάτισε τον 6χρονο στην Πάτρα οι οποίοι αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαϊνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

AUKUS: Ιδού γιατί έφυγαν οι ΗΠΑ από το Αφγανιστάν - Ο νέος ψυχρός πόλεμος

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση: Οι ανακοινώσεις, η υποχρεωτικότητα και τα «καυτά» ερωτήματα