ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κρίσιμη ημέρα για τον 6χρονο Φώτη – Θα προσπαθήσουν να τον «ξυπνήσουν» οι γιατροί

Πάτρα ατύχημα 6χρονος
Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών παρακολουθούν την πορεία της υγείας του 6χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ
ΕΡΤ

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών παρακολουθούν την πορεία της υγείας του 6χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τον 6χρονο Φώτη το μικρό αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρότατα στην Πάτρα όταν κατά τη διάρκεια αγώνα με καρτ στο κέντρο της πόλης όταν ένα από τα οχήματα έφυγε από τον δρόμο μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα με αποτέλεσμα να χτυπηθεί το μικρό αγόρι που βρισκόταν στον χώρο ως θεατής.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου νοσηλεύεται ο 6χρονος από το μεσημέρι της Κυριακής οπότε και σημειώθηκε το ατύχημα, σχεδιάζουν να προσπαθήσουν να τον «ξυπνήσουν» από τη βαθιά καταστολή στην οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή.

Ο 6χρονος Φώτης έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το χτύπημα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν την κρισιμότητα του πρώτου 48ωρου από τον τραυματισμό. Οι ίδιοι, πάντως, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ο 6χρονος θα επιστρέψει νικητής στο σπίτι του.

«Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα της ΜΕΘ Παίδων, αφενός γιατί το παιδί δείχνει σταθερό το τελευταίο 24ωρο και αφετέρου γιατί η ομάδα -υπό τον κ. Ηλιάδη- είναι εξαιρετική και έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά περιστατικά» δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Μπάκος.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για το ατύχημα με τον δικηγόρο ενός εξ αυτών να δηλώνει ότι διετάχθη η διεξαγωγή περαιτέρω προανάκρισης στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει λήψη και άλλων καταθέσεων , θα εξεταστεί οπτικό υλικό από τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του ατυχήματος ενώ θα διερευνηθεί και η κατάσταση του οδοστρώματος.

Τι λέει ο οδηγός του καρτ

Από την πλευρά του ο οδηγός του μοιραίου καρτ, Νίκος Σαρδέλης, εμφανίστηκε συντετριμμένος, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού». Αποκάλυψε μάλιστα ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο με το που αφέθηκε ελεύθερος.

«Είμαι και εγώ πατέρας δύο αγοριών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Βρίσκεται στη ΜΕΘ, απ’ ό,τι λένε οι γιατροί τα νέα είναι σχετικά καλά, δηλαδή δεν έχει μεγάλους τραυματισμούς, αλλά ακόμα διατηρείται σε κατάσταση καταστολής», είπε.

Στη συνέχεια ο επαγγελματίας οδηγός αναφέρθηκε στο ατύχημα, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο οδήγησης επίδειξης νέων ηλεκτροκίνητων καρτ», προσπάθησε να προσπεράσει το μπροστινό του καρτ από τα δεξιά, ωστόσο είχε μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ, αλλά «ήταν αρκετή για να αλλάξω κατεύθυνση προς τα προστατευτικά πλαστικά τα οποία ευτυχώς που υπήρχαν γιατί αυτά με κράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρ΄ όλο που έχω τραυματισμούς χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, μπορώ να τους διαχειριστώ και να τους ξεπεράσω».

«Ήταν δύσκολες στιγμές, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 4η δόση - Ανατροπή στα ποσά

Τρίτη δόση: Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί - Δεν θα είναι υποχρεωτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Το ανοιχτό παράθυρο, οι προϋποθέσεις και ο άγνωστος «Χ»