ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία: «Παντού υπάρχουν ενεργά κρούσματα», λέει ο Αντιδήμαρχος Συκέων στο Newsbomb.gr

Κλειστά σχολεία: «Παντού υπάρχουν ενεργά κρούσματα»,  λέει ο Αντιδήμαρχος Συκέων στο Newsbomb.gr
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης μίλησε στο Newsbomb.gr
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού μπήκαν δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα για τη φετινή σχολική χρονιά. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης μίλησε στο Newsbomb.gr, για τα ενεργά κρούσματα στο δήμο.

Σε αναστολή τέθηκαν τα δύο πρώτα τμήματα σε σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες τάξεις.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.Τόσο στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα να κλείσουν.

O αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, σημείωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr, «παντού υπάρχουν ενεργά κρούσματα στο δήμο. Καθημερινά λαμβάνουμε ενημέρωση, υπάρχουν διάσπαρτα ενεργά κρούσματα σχεδόν σε όλα τα σχολεία. Ωστόσο δεν κλείνουν τμήματα. Το μεγαλύτερό πρόβλημα παρουσιάστηκε σε σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συγκεκριμένα στο Β’2 όσο και στο Γ’2 νόσησε το 50% + 1 των μαθητών με αποτέλεσμα να κλείσουν. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία».

Παυλάκης: Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία

Ο κ. Παυλάκης, αναφορικά με τα σχολεία, διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δ’ . «Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δ. Ο ιός είναι μπροστά ».

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με τον «μαϊμού» εμβολιασμό ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο, ο ιατρός έκανε λόγο για αηδιαστικό συμβάν , για καταστροφή δημοσιάς περιουσίας και για αντικοινωνική συμπεριφορά. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να υπάρξει άμεση απόλυση για τους εμπλεκόμενους και εισαγγελική έρευνα. Είναι μια κολάσιμη πράξη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του