ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η μαρτυρία 18χρονης φοιτήτριας για την κακοποίηση της από τον καθηγητή-γυναικολόγο

Σοκάρει η μαρτυρία 18χρονης φοιτήτριας για την κακοποίηση της από τον καθηγητή-γυναικολόγο

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, μαιευτήρας – γυναικολόγος, διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, κατά συρροή

Ανατριχιάζει η μαρτυρία της 18χρονης φοιτήτριας, για την δράση του καθηγητή γυναικολογίας του τμήματος μαιευτικής, ο οποίος την παρενόχλησε στην ιατρική καρέκλα κατά την διάρκεια εξέτασης στο γραφείο του. Η κοπέλα είχε πάει στο ιατρείο του καθηγητή της μετά το κάλεσμα του πρώτου στις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση.

«Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής και στα μαθήματά του έλεγε ότι οι εξετάσεις για τις φοιτήτριες του είναι απολύτως δωρεάν οτιδήποτε κι αν χρειαστούν, οπότε υπήρξαν κοπέλες, που όντως πήγαιναν, κανονικά. Μία από αυτές τις κοπέλες ήμουν και εγώ σε πρώτο δεύτερο έτος κάπου εκεί είχα πάει, για την καθιερωμένη γυναικολογική εξέταση, όταν μετά από πολύωρη αναμονή στο ιατρείο του, ενώ μου είχε πει να πάω συγκεκριμένη ώρα, μου είπε η γραμματέας του να περάσω μέσα», σημείωσε στη συνέχεια.

«Έβγαλα τα ρούχα μου από την μέση και κάτω, έβαλα την εξεταστική ρόμπα, την οποία θεώρησε ότι την έχω βάλει ανάποδα και ήθελε να μου αλλάξει μεριά, να μου την βάλει σωστά, πλησιάζοντας με πάρα πολύ κοντά. Δεν το έκανε γιατί τραβήχτηκα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την 18χρονη αυτή η κίνηση του καθηγητή γυναικολόγου της ήταν εκείνη που την έβαλε σε υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί όσα ακολούθησαν.

«Κάθισα στο μπουμ, στη γυναικολογική καρέκλα, και εκεί έφερε το πρόσωπό του πάρα πολύ κοντά για να μυρίσει τυχόν κάποια φλεγμονή, υπερβολικά πάρα πολύ κοντά κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται», δήλωσε σοκαρισμένη.

«Όταν ας πούμε του έλεγα ότι πονάω και αυτός συνέχιζε, γιατί μου έλεγε πρέπει να τελειώσει η εξέταση, είσαι απλά καθισμένη σε μία γυναικολογική καρέκλα, με τα πόδια ανοιχτά, που δεν μπορείς, νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί είσαι και φοιτήτριά του. Σκέφτεσαι ότι θα τον έχει ακόμα σε πόσα μαθήματα και αν πεις εσύ κάτι σε κάποιον, ποιος θα σε πιστέψει;», συνέχισε.

Τρομοκρατημένη από όσα της συνέβαιναν και γεμάτη αμφιβολίες για το ποιος θα την πιστέψει, η 18χρονη φοιτήτρια δίστασε να αντιδράσει άμεσα. Και δεν ήταν η μόνη. Ο καθηγητής της όπως λέει, συνέχισε.

«Όταν έφτασε η ώρα για το τεστ ΠΑΠ, έβαζε τον κολποδιαστολέα λες και ήταν ερωτικό βοήθημα, μετά από λίγο πήρε το δείγμα του τεστ ΠΑΠ και ακολούθησε, η αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση (…) εκεί ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με την κλειτορίδα. σε σημείο που πονούσα, τραβιόμουν. Το έβλεπε και μου έλεγε: κάτσε να τελειώσει η εξέταση.

Περισσότερο με συγκλόνισε το γεγονός ότι ίσως με έπιασε υπερβολικά απροετοίμαστη δηλαδή δεν πίστευα, δεν χωρούσε ο νους μου ότι θα μπορούσε ποτέ να μου συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή γενικότερα. Είναι σαν αυτά που βλέπεις στις ειδήσεις και λες που συμβαίνουν αυτά και όντως όταν έρχεται η στιγμή το ζεις δεν μπορείς να το χωνέψεις, να το πιστέψεις, ότι εκείνη την στιγμή σου συμβαίνει στα αλήθεια», αποκάλυψε η φοιτήτρια.

Η αφήγηση της φοιτήτριας συνεχίζεται με φρικιαστικές λεπτομέρειες, που πλέον είχε το θάρρος να αναφέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Τότε όμως, στα 18 της χρόνια, όπως λέει…

«Δεν το είπα σε κανέναν. λόγω αυτού γιατί δεν είχε ακουστεί κάτι, Εγώ ήμουν ή πρώτο ή δεύτερο έτος τότε δεν είχα ακούσει κάτι, οπότε φοβάσαι ότι δεν θα σε πιστέψει κάποιος, ότι απλά το είπες για να το πεις», αποκάλυψε η νεαρή γυναίκα.

Αρχικά αισθάνθηκα θυμό γιατί με κατέκλεισαν πάλι όλες αυτές οι αναμνήσεις και τα βιώματα που είχα ζήσει στο ιατρείο του και όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα, στην συνέχεια όμως τα ξεπέρασα αυτά τα συναισθήματα και είπα ότι είμαστε εδώ πέρα τώρα για να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για το δίκιο μας.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, μαιευτήρας – γυναικολόγος, διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, κατά συρροή και αρνείται την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

«Ο καθηγητής αρνείται κάθε κατηγορία λέει ότι αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, ότι είναι σενάρια, ότι ο ίδιος κατά την διενέργεια των ιατρικών πράξεων εφάρμοσε τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Αυτος είναι ο ηθοποιός που θα παίξει τον Ντόντι Αλ Φαγέντ στο The Crown

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εμπνεύστηκε το Rocky Racoon από ένα ατύχημα και έναν μεθυσμένο γιατρό

Μάθαμε πότε κυκλοφορεί η νέα ταινία του Χοακίν Φίνιξ