ΕΛΛΑΔΑ

Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η γυναίκα που έσωσε το μωρό στην Ελασσόνα

Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η γυναίκα που έσωσε το μωρό στην Ελασσόνα

Συγκλονίζει η ιστορία του 13 μηνών μωρού που μπουσουλούσε μόνο του στη μέση ενός κεντρικού δρόμου στην Ελασσόνα - Το μωράκι βρέθηκε σώο χάρη σε μία εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Καίρια, άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της εθελόντριας του Ε.Ε.Σ, Ελένης Γκανάτσιου, η οποία το βράδυ της Τρίτης (28/9) βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα απίστευτό περιστατικό σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, ωστόσο, η άμεση αντίδρασή της συνέβαλε καθοριστικά στο να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας στις 12:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν είδε το 13 μηνών βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου. Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημα της ακολούθησε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος επέστρεψε στην οικογένεια του.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε.

Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία της νεαρής εθελόντριας του ΕΕΣ, Ελένης Γκανάτσιου:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια - «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς