ΕΛΛΑΔΑ

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση

Σε μια εξειδικευμένη κλινική στη Χαϊδελβέργη, που ειδικεύεται στη θεραπεία εγκεφάλου, εναποθέτει τις ελπίδες της η οικογένεια της Μυρτούς. Η 24χρονη, σήμερα, κοπέλα είχε κακοποιηθεί βάναυσα από έναν άνδρα στην Πάρο όταν ήταν 15 χρονών και από τότε η καθημερινότητά της έχει γίνει αφόρητη.

Εννιά χρόνια μετά τη φρικτή κακοποίησή της από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και έπειτα από 7 χειρουργεία στον εγκέφαλο, η 24χρονη Μυρτώ βιώνει διαρκείς πόνους, ενώ εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην κινείται.

«Δεν Μιλάει, δεν κινείται. Έχει πόνους έντονους πόνους από την σπαστικότητα. … Ένας γιατρός στην Αμερική μου είπε ότι αν είχατε εσείς αυτούς τους πόνους που είσαστε υγιής, δεν θα τους αντέχατε», λέει η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου.

Η ιδιωτική κλινική στη Χαϊδελβέργη που εξειδικεύεται στη θεραπεία του εγκεφάλου, δίνει ελπίδα στην οικογένεια της Μυρτούς ότι ένα ακόμη επώδυνο και επικίνδυνο χειρουργείο μπορεί να αποφευχθεί. Ήδη με παρέμβαση του υπουργού Υγείας γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά της Μυρτούς στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Μου είπε ότι θα προσπαθήσει με την ιδιότητά του ως υπουργός να δημιουργήσει μια δυνατότητα επικοινωνίας για να πάμε. Αυτό που προσδοκώ είναι να γίνει ένας έλεγχος μαζί με ιατροφαρμακευτικές εξετάσεις και αγωγή που παίρνει η Μυρτώ, ώστε να μειωθεί η σπαστικότητα» λέει η μητέρα της, που εδώ και 9 χρόνια ζει τον δικό της Γολγοθά, αγωνιά για το μέλλον του παιδιού της.

«Προσδοκία μου θα ήταν μια μικρή βελτίωση και να τη δω να μην υποφέρει τόσο πολύ. Στο μέλλον προσδοκία μου θα ήταν να εξασφαλιστεί εφ’ όρου ζωής. Όσο ζει η Μυρτώ όχι όσο ζω εγώ», σημειώνει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»