ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση των «τυφλών της Ζακύνθου»: Αθώος ο πρώην νομάρχης

Υπόθεση των «τυφλών της Ζακύνθου»: Αθώος ο πρώην νομάρχης

Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών με ομόφωνη απόφασή του και με σύμφωνη γνώμη του κου Εισαγγελέα της έδρας αθώωσε τον πρώην νομάρχη Ζακύνθου κο Γάσπαρο για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 9 ετών για την ονομασθείσα από τα ΜΜΕ «υπόθεση των τυφλών της Ζακύνθου».

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Γάσπαρος, για την υπόθεση των προνοιακών επιδομάτων τυφλότητας, που δημοσιοποιήθηκε το 2011 ως «σκάνδαλο υπεράριθμων δικαιούχων-τυφλών της Ζακύνθου», για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη εννέα ετών.

Σύμφωνα με δήλωση του Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων του πρώην νομάρχη, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας που εισηγήθηκε την αθώωση του κ. Γάσπαρου, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης.

Ο κ. Κούγιας, που εκπροσώπησε τον επί σειρά ετών τον νομάρχη του νησιού μαζί με τους δικηγόρους Ζακύνθου, Παναγιώτη Κεφαλληνό και Αντώνη Λούντζη, αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του:

«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέδειξε μετά από μια διαδικασία δύο ημερών ότι η κατηγορία εις βάρος του επί 12ετίας νομάρχου και γνωστού χειρουργού κ. Γάσπαρου, ήταν απόλυτα κατασκευασμένη από τοπικούς πολιτικούς του αντιπάλους, με επικεφαλής των πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και τον πρώην δήμαρχο, κ. Μποζίκη, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν πολιτικά και έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από συγκεκριμένη πολιτική-κομματική ομάδα για τη δήθεν ανάδειξη ενός τεράστιου σκανδάλου διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, γεγονός το οποίο έγινε αντικείμενο ακραίας εκμεταλλεύσεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp - Συναγερμός σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Αποκαλύψεις για τον 58χρονο που «μπούκαρε» στη Βουλή - Τι λένε στο Newsbomb.gr συγχωριανοί του

Συνελήφθη στην Ομόνοια τζιχαντιστής του ISIS - Είχε κάνει δύο αιτήσεις για άσυλο