ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Στην κορυφή της πορείας η Μάγδα Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Στην κορυφή της πορείας η Μάγδα Φύσσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Παρούσα και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Ένα χρόνο μετά, με επικεφαλής τη μητέρα του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα, Μάγδα, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο για να πραγματοποιήσει πορεία προς τη Βουλή.

Εξαιτίας της πορείας, κλειστή είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Νωρίτερα η Μάγδα Φύσσα έστειλε το δικό της αντιφασιστικό μήνυμα στην σκιά των νέων επιθέσεων ακροδεξιών που έχουν σημειωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα», ήταν το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Πασχάλης

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή -Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι φωτογραφίες που εξόργισαν τους Τούρκους - «Πήγε σε υπό κατοχή νησιά μας»