ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Απόκοσμες εικόνες σε Εύβοια, Λάρισα και Πήλιο - Τι άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες

Η επόμενη μέρα στην Αγιά
Η επόμενη μέρα στην Αγιά
Onlarissa

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Μεγάλες καταστροφές σε Εύβοια, Λάρισα και Πήλιο

Τα κομμάτια τους προσπαθούν να μαζέψουν από το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι σε Εύβοια, Πήλιο και Λάρισα, καθώς οι καταιγίδες που έπληξαν τις περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές.

Την ίδια στιγμή, η επερχόμενη κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα στα μέσα της εβδομάδας δημιουργεί φόβο για νέες πλημμύρες οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν καταστροφικότερες συνέπειες.

Το καλοκαίρι, ο επίγειος παράδεισος της Βόρειας Εύβοιας παραδόθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στις φλόγες. Δυο μήνες μετά ακριβώς, οι κάτοικοι της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού, του Ψαροπουλίου και δεκάδων άλλων χωριών γνώρισαν ξανά το «σκληρό» πρόσωπο της φύσης. Το Newsbomb.gr βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις με συνεχές φωτορεπορτάζ από τις πληγείσες περιοχές. Τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα έφεραν την καταστροφή σε δεκάδες καλλιέργειες, με την οικονομική ζημιά να είναι πλέον ανυπολόγιστη αν προσθέσουμε σε αυτή και τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, όπου χιλιάδες ρητινοπαραγωγοί είδαν τους κόπους τους να γίνονται κυριολεκτικά στάχτη.

Τις πληγές τους προσπαθούν να επουλώσουν με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα Δευτέρα, τα παράλια του δήμου Αγιάς, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Η επόμενη ημέρα στη ΛάρισαOnlarissa

Συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων και τον καθαρισμό του οδικού άξονα από τα φερτά υλικά.

Καταστροφές προκάλεσε και στο Πήλιο η κακοκαιρία που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία το γεγονός ότι στα ανατολικά νοτιοανατολικά τμήματα της Μαγνησίας το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί.

Στην Μακρυρράχη Πηλίου υλικές ζημιές υπέστησαν δύο σπίτια με τρία αυτοκίνητα να καταπλακώνονται από βράχους και τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)