ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Είχε προηγηθεί αναφορά στην διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, για σεξιστική συμπεριφορά του διοικητή – Την παραίτησή του έκανε δεκτή ο υπουργός Υγείας.

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του παραιτηθέντος διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Η σχετική αναφορά- καταγγελία διαβιβάστηκε από τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθείται το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ως καταγγέλλουσα φέρεται η υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου, η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον (πρώην) διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (08/10/2021), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του διοικητή.

Ο ίδιος, πάντως, απορρίπτει τις κατηγορίες. Σε δηλώσεις του, ο πρώην διοικητής υποστήριξε ότι αφορμή για τις καταγγελίες, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό, αποτέλεσαν η κακή συνεργασία του με την 3η ΥΠΕ και τους αναπληρωτές διοικητές του, καθώς και δύο προκαταρκτικές έρευνες που παρήγγειλε το προηγούμενο διάστημα. Για την εκδικητική, όπως την χαρακτηρίζει, καταγγελία σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου. Εγώ ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με την ΥΠΕ ήταν κακή και είχα αρνητική εισήγηση επειδή είχα άποψη, είμαι ακαδημαϊκός, ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικό ον, σταθερός πάντα στις γραμμές και στις αρχές μου, στο κόμμα το οποίο κυβερνάει και υπηρετώ 47 συναπτά χρόνια» είχε δηλώσει ο πρώην διοικητής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι