ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ο ναός του Αγίου Νικολάου δεν άντεξε τα ρίχτερ - Αναφορές για ζημιές στην ευρύτερη περιοχή

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο, σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι στην Κρήτη. Ο σεισμός ήταν και μεγάλης διάρκειας, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν εντάσεως 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χλμ. Α της Ζάκρου. 6,4 ρίχτερ η ένταση του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Kατέρρευσε υπό την πίεση των ρίχτερ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηροκαμπο Σητείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο ναός δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης ανέφερε πως, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. «Ψάχνουμε να δούμε αν υπάρχουν ζημιές», συμπλήρωσε.

Λέκκας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό στην Κρήτη

Η έντονη σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κρήτη καθώς και στα γύρω νησιά, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμης Λέκκας, είπε πως «ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός, σε θαλάσσια περιοχή. Ευτυχώς ήταν μακριά από τις περιοχές που επλήγησαν από 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Ωστόσο, είχε αρκετή διάρκεια και ήταν αισθητός στα τριγύρω νησιά».

Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες σεισμικές δονήσεις μέσα στην ημέρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι