ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός: 6,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη - Αισθητός στα Δωδεκάνησα

Σεισμός στην Κρήτη (12/10)
Πού εντοπίζονται προβλήματα

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κρήτη: Πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πολύ ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στις 12:24 και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα. Μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 12:32.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. «Ψάχνουμε να δούμε αν υπάρχουν ζημιές», συμπλήρωσε.

Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη

Κατέρρευσε εκκλησάκι

Κατέρρευσε υπό την πίεση των ρίχτερ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηροκαμπο Σητείας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του cretalive, το μικρό εκκλησάκι δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό...

Με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Αμέσως μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ανήσυχος από τη νέα σεισμική δόνηση.

Ο σεισμός στην Κρήτη έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.

Λέκκας: Θα ακολουθήσουν και άλλες σεισμικές δονήσεις

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμης Λέκκας, είπε πως «ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός, σε θαλάσσια περιοχή. Ευτυχώς ήταν μακριά από τις περιοχές που επλήγησαν από 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Ωστόσο, είχε αρκετή διάρκεια και ήταν αισθητός στα τριγύρω νησιά». Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες σεισμικές δονήσεις μέσα στην ημέρα».

Όλοι «πετάχτηκαν» έξω από τα καταστήματα και τις υπηρεσίες εξαιτίας του σεισμού

Χουλιάρας: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι

Όπως εξήγησε ο κ. Χουλιάρας στo Newsbomb.gr, ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ της Τρίτης είναι μεγαλύτερος από αυτόν της 27ης Σεπτεμβρίου «ωστόσο είναι υποθαλάσσιος και αποσβαίνει ενέργεια». Ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξουν μικρότερες ζημιές είπε ο κ. Χουλιάρας προσθέτοντας ότι η ανάλυση των σεισμολόγων είναι σε εξέλιξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε στα ανίψια του επί 4 χρόνια και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του

Σωτήρης Λαφαζάνης: Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο - Γιατί θα γίνει νεκροψία

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)