ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (12/10)
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Intime News

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τρίτης (12/10) 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), προειδοποιώντας για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα από την Πέμπτη.

Η νέα κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

  • τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.
  • τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
  • την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα:

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα Τρίτη (12/10) σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας και είναι πρόσκαιρα ισχυρές βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα Μπάλλος (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14/10) και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι