ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Γιατί αποφασίστηκε το «ψαλίδι» στα αγήματα για τη Θεσσαλονίκη

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη
«Ψαλιδισμένη» η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
INTIME

«Ψαλιδισμένη» η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Στον «αέρα» και η παρέλαση των μαθητών

Μόνο με στρατιωτικά τμήματα και με αυστηρή διάρκεια μιας ώρας θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ στον «αέρα» είναι και η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που κοινοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δεν θα λάβουν μέρος πολιτικά τμήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ήδη οι πρώτοι εκπρόσωποι πολιτικών τμημάτων που ενημερώθηκαν για την απόφαση διαμαρτύρονται για τη λήψη της την τελευταία στιγμή κι ενώ είχαν γίνει προετοιμασίες και προγραμματισμός.

Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δύσκολα θα επέτρεπαν παρελάσεις όπως στο παρελθόν, με διάρκεια δύο ή και περισσοτέρων ωρών και με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων, σωματείων, ενώσεων και οργανώσεων, καθώς και αντιπροσωπειών σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή στρατιωτική παρέλαση είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 40 μη στρατιωτικά τμήματα και η διάρκεια της παρέλασης με βεβαιότητα θα ξεπερνούσε τις δυο ώρες, με τους αρμόδιους να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη διάρκεια.

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει μεν η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά να συμμετέχουν σ' αυτή μόνον τα στρατιωτικά τμήματα που προγραμματίστηκαν ήδη, χωρίς τη συμμετοχή ούτε καν σχολείων, τα οποία είναι άγνωστο εάν θα παρελάσουν την προηγουμένη στην οδό Τσιμισκή, καθώς σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά στη Θεσσαλονίκη, όμως τίποτα δεν αποκλείει τη ματαίωσή της, επίσης την τελευταία στιγμή.

Σχετικό ερώτημα έχει ήδη γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται εντός της ημέρας η απάντηση, καθώς σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητο, λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Πηγή: voria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Ομολόγησε ο 20χρονος τη δολοφονία της μητέρας του

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός - Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε (vid)

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Ρoή Ειδήσεων