ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας στο Newsbomb.gr για Πέραμα: Δεν είναι ο 14χρονος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Κούγιας στο Newsbomb.gr για Πέραμα: Δεν είναι ο 14χρονος ο οδηγός του αυτοκινήτου
Intime

Αμφισβητεί ο συνήγορος των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα ότι ο 14χρονος που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις Αρχές είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου 

«Ο 14χρονος που εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών δεν είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν έξυπνο ελιγμό της άλλης πλευράς καθώς τα άτομα κάτω από 15 ετών είναι ποινικά ανεύθυνα».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των επτά αστυνομικών που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα και χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για ηθική δικαίωση των εντολέων του τονίζοντας πως σε αρχικό στάδιο η Δικαιοσύνη τους έκρινε πολύ σκληρά μέχρι τελικά να τους δικαιώσει.

«Σε αρχικό στάδιο η Δικαιοσύνη τους έκρινε πολύ σκληρά καθώς ασκήθηκε μία σκληρή ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όταν η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας μελέτησαν τη δικογραφία και είδαν τι κατέθεσαν, όχι οι αστυνομικοί, αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες, δηλαδή κάτοικοι του Περάματος, φτωχοί άνθρωποι που δεν είχαν συμφέροντα αλλά και τι κατέθεσαν οι αυτήκοοι μάρτυρες και είδαν ότι ήταν ίδια με αυτά που ανέφεραν στις απολογίες τους οι αστυνομικοί άρχισαν να βγάζουν συμπεράσματα» εξηγεί.

Αναφορικά με τον 14χρονο ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως ως ένας από τους τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει πως δεν είναι αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο κάνοντας λόγο για έξυπνο έναν ποινικό ελιγμό.

«Η πλευρά των ανθρώπων που είναι εις βάρος των αστυνομικών προσπάθησε να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη φέρνοντας έναν δήθεν οδηγό 14 ετών ο οποίος υποτίθεται ότι οδηγούσε με τέτοια επιδεξιότητα στα στενά του Πειραιά και με τόσα χιλιόμετρα. Όταν τον είδαν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι δεν είναι αυτός, έβαλαν τα γέλια. Δεν είναι αυτός ο οδηγός. Ήταν ελιγμός γιατί ένα άτομο κάτω από 15 ετών είναι ποινικά ανεύθυνο. Απαγορεύεται να καταδικαστεί, μπαίνει σε ίδρυμα. Μετά λοιπόν από όλα αυτά και τα δικά μου ακλόνητα νομικά επιχειρήματα ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Νιώθω από τη μεριά μου ηθική δικαίωση γιατί το πιο σημαντικό είναι ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο με αποτέλεσμα να είναι σήμερα στη δουλειά τους» τονίζει.

Όσον αφορά στις εντολές που φέρεται να δόθηκαν στους αστυνομικούς περί τερματισμού της καταδίωξης εκείνη τη νύχτα, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως «υπήρξαν κάτι μεγαλόσχημοι αξιωματικοί που διέρρεαν υπονοούμενα περί δήθεν σημάτων για τερματισμό της καταδίωξης. Ποιος έχει το δικαίωμα να πει σε αστυνομικούς που κυνηγούν τους κλέφτες αυτοκινήτου ενός φτωχού Πακιστανού με πέντε παιδιά να σταματήσουν; Το αυτοκίνητο δεν το έκλεψαν για να πάνε βόλτα, το έκλεψαν για να το χρησιμοποιήσουν σε κάποιο αδίκημα. Όλα αυτά λοιπόν στη Δικαιοσύνη έχουν κοντά ποδάρια και τελικά έρχεται η δικαίωση» λέει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Θέλξη: Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησε το τραγούδι