ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον 9χρονο Τάσο - Παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι

28η Οκτωβρίου: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον 9χρονο Τάσο - Παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι

28η Οκτωβρίου: Ρίγος και συγκίνηση προκαλεί ο 9χρονος Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του ακριτικού νησιού, κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία.

Με δάκρυα στα μάτια χειροκροτούν οι κάτοικοι του Μαθρακίου, τον 9χρονο Τάσο, ο οποίος παρέλασε μόνος του στο νησί μετά από 21 χρόνια, μετά την τελευταία παρέλαση.

Ο Τάσος εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι ο 9χρονος Τάσος με την μητέρα του και την γιαγιά του, δίνοντας ξανά ζωή στον τόπο.

Οι 30 μόνιμοι κάτοικοι, μεγάλης ηλικίας, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον μικρό Τάσο. Όλοι μιλούν για ένα παιδί που έφερε ξανά στο νησί τη χαρά και την αισιοδοξία, μετά από 21 χρόνια, με δάκρια χαράς, είδαν το σχολείο του νησιού να λειτουργεί ξανά.

Η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε, «είχα πολύ άγχος στην αρχή. Με απασχολούσε το θέμα κοινωνικοποίησης του μικρού. Ωστόσο αποδείχτηκε πως τον είχε βοηθήσει αρκετά ο μοναχικός τρόπος ζωής στην Γερμανία. Η προσαρμογή ήταν εύκολη, ερχόμενοι εδώ το καλοκαίρι βρήκαμε πολλά παιδιά. Η αγάπη που έχει για το σχολείο αλλά και για την δασκάλα του, τον βοηθάει να είναι πολύ καλά και τώρα. Το νησί το χειμώνα δεν έχει κανένα παιδάκι, ο Τάσος όμως έχει φίλους τα γατάκια και τα σκυλάκια του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους