ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Τιμήθηκε η μαθητική παρέλαση στα Χανιά

28η Οκτωβρίου: Τιμήθηκε η μαθητική παρέλαση στα Χανιά
flashnews

28η Οκτωβρίου: Με κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου κορυφώθηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με βροχερό καιρό, στην πρώτη σειρά των επισήμων, έπειτα από αίτημα του δήμαρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, βρέθηκαν και υγειονομικοί σε μια συμβολική κίνηση, καθώς στο πρόσωπό τους, τιμήθηκε η προσφορά των εργαζομένων στην υγεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης που σε δήλωση του ανέφερε: «Η σημερινή επέτειος είναι επέτειος που σφράγισε θετικά την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Η ενότητα του ελληνισμού και το Αλβανικό μέτωπο απέδειξαν ότι η νίκη εναντίον του ολοκληρωτισμού δεν είναι κάτι άπιαστο, δεν είναι κάτι εκτός πραγματικότητας. Οι Έλληνες, στο Αλβανικό μέτωπο ενωμένοι, έδειξαν ότι ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη ισχυρότερους αντιπάλους. Η εθνική αντίσταση που ακολούθησε και η συνέχεια της ενότητας του Έθνους, απέδειξε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο θαύμα. Είναι τα διδάγματα, που μεταφέρονται στις νέες γενιές. Ως Έθνος έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε αυτό που πρέπει στις νέες γενιές για να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι από εμάς».

Στο μήνυμα της ενότητας που έστειλαν οι Έλληνες στο Αλβανικό μέτωπο αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής.

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά, έγιναν παρουσία των βουλευτών Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, ενώ είχε προηγηθεί η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά.

Την 28η Οκτωβρίου τίμησαν με κατάθεση στεφάνων αλλά και παρέλαση με την Ελληνική σημαία 4 μικροί μαθητές της ακριτικής Γαύδου, ενώ εκδηλώσεις έγιναν και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη στρατιωτική παρέλαση - Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»