Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους – «Όχι» σε οριζόντιο lockdown

Ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για μεικτούς χώρους στους οποίους συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εβμολιασμένοι

Μέτρα
Ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για μεικτούς χώρους στους οποίους συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εβμολιασμένοι
INTIME/Φωτογραφία αρχείου
2'

Απαντήσεις στο ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα μέτρα στη σκιά της αύξησης της πίεσης στα νοσοκομεία λόγω του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αν και ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση τοπικών lockdown και περιορισμών σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους» στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «οι όποιοι περιορισμοί θα αφορούν χώρους εμβολιασμένους με μη εμβολιασμένους όπως τα θέατρα».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για μη εμβολιασμένους στην εστίαση» επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με πολιτική απόφαση και με συζήτηση με λοιμωξιολόγους να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους». «Τα περιοριστικά μέτρα είναι για την προστασία των μη εμβολιασμένων» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας απάντησε «ας μας πει κάποιος που ζητά υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους άνω των 60 όλη την πρότασή του. Να μην τους παρέχουμε υπηρεσίες υγείας; Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση συνταγματικές ισορροπίες».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έβαλε υποχρεωτικότητα όπου υπήρχε ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας. «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπάρξουν κατηγορίες που είναι συνταγματικά ανεκτό θα το εξετάσουμε» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης λέγοντας ότι για να πάμε σε περαιτέρω επέκταση πρέπει να υπάρχει νέα εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής.

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊο, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα έρχονται συνεχώς SMS για όσους μπορούν να προχωρήσουν σε τρίτη δόση εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους – «Όχι» σε οριζόντιο lockdown

Άγριο έγκλημα στην Κρήτη - Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του και απειλεί να αυτοκτονήσει

Καταρρέει ο Ερντογάν: «Χαριστική βολή» η ενεργειακή κρίση – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή