ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Απαραίτητη η τρίτη δόση του εμβολίου - Να εμβολιαστούν όλες οι έγκυες

Παγώνη εμβολιασμός έγκυες
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την ανάγκη να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί.
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αγωνία της για την πορεία των εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως πρέπει όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προέταξε την κρισιμότητα για επιτάχυνση των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων του κορονοϊού κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Υπογράμμισε δε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επικίνδυνη, και χτυπά τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό.

«Η μετάλλαξη είναι επιθετική, πρέπει όλοι να πάνε να κάνουν την 3η δόση. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον 28χρονο που έφυγε από κορονοϊό. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η 3η δόση είναι απαράιτητη για ένα λόγο: Μετά τους 6 μύνες το ανοσοποιητικό πέφτει και είναι άμεσος ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις έγκυες γυναίκες που οι γιατροί τους δεν τους συστήνουν τον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη είπε: «Όλες οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, οι συνάδελφοι που δεν το προτείνουν πρέπει να παραπεμφθούν. Λέμε σε όλες τις γυναίκες να πάνε να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση το ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα