ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γκάγκα: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων - Δεν έχουμε διασωληνωμένους σε ράντζα

Κορονοϊός - Γκάγκα: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων - Δεν έχουμε διασωληνωμένους σε ράντζα

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη Χώρα μας, μετά και την ανακοίνωση του αρνητικού ρεκόρ των 6.808 νέων κρουσμάτων. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά της νόσου, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των θανάτων είναι ηλικιωμένοι. «Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλης ηλικίας», σημείωσε η κυρία Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως πρέπει και οι νέοι να είναι προσεχτικοί και να εμβολιαστούν.

«Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι έγκυες γυναίκες. Έχουμε διασωληνωμένες εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τους», διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Αναφορικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία, η κυρία Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος σε ράντζο. «Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε δωμάτια χειρουργείων για παράδειγμα, αλλά όχι σε ράντζα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. «Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν Πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε για να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση το ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα