ΕΛΛΑΔΑ

«Απόβαση» 1.500 αγροτών της Κρήτης στον Πειραιά - Μεταβαίνουν στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγρότες από την Κρήτη στον Πειραιά
Αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά
creta24.gr

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν το πρωί της Παρασκευής (5/11) στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής (5/11) περίπου 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων αφορούν στην ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ακόμη διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

«Θα πάμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε ένας κτηνοτρόφος στην κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2021: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ανατροπές στη φορολογική ενημερότητα από το 2022 – Τι αλλάζει

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση - Τι ισχύει, βήμα - βήμα η διαδικασία