ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Γώγου - Τεράστια η διασπορά, το σύστημα Υγείας πιέζεται (vid)

Χαράλαμπος Γώγος
Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος το δέλτα στέλεχος «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό»
Intime News

«Καμπανάκι» για την τήρηση των μέτρων έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορονοϊού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δηλώνοντας πάντως πως δεν πιστεύει πως η εφαρμογή ενός lockdown μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση εν προκειμένω. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά. Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού» είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής σημειώνοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο. «Το σύστημα Υγείας πιέζεται» τόνισε.

«Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια πήραν πιο δραστικά μέτρα. Δείγμα είναι η κοινή λογική», πρόσθεσε και τόνισε πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος το δέλτα στέλεχος «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα». «Το σύστημα υγείας, όσο και να το μεγαλώνεις έχει πεπερασμένα όρια» είπε και συνόψισε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συλλογιστική ενιαίου συστήματος με σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Γώγου:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Φονικός» Νοέμβριος με 748 θανάτους σε 13 ημέρες – Ραγδαία αύξηση στους διασωληνωμένους

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και πόσο ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας που παρότρυνε 51χρονη να μην διασωληνωθεί