ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία ΗΣΑΠ: Τα αίτια του δυστυχήματος - Τα πρώτα λόγια της αδερφής του αδικοχαμένου εργοδηγού

ΗΣΑΠ δυστύχημα
Τραγικό δυστήμα στον ΗΣΑΠ
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΗΣΑΠ: Η αδερφή του αδικοχαμένου εργοδηγού μίλησε για το τραγικό δυστύχημα. 

Oι οικείοι του άτυχου εργοδηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ, έπειτα από τη σύγκρουση του μηχανήματος που επέβαινε με το τρένο, εξακολουθούν να είναι συγκλονισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα έγινε γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα στη γραμμή 1 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με επιβατικό συρμό.

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης o οποίος εργαζόταν επί 16 χρόνια ως εργοδηγός.

«Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά» δηλώνει η αδερφή του 41χρονου

«Ήταν ο καλύτερος εργοδηγός. Με τρεις εύφημες μνείες στην πλάτη του, ο αδερφός μου έγινε εργοδηγός κατ’ επιλογήν παρ’ όλο που δεν είχε τα χρόνια. Πάνω στην πλάτη του στηριζόταν πάρα πολύ δουλειά στη γραμμή». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της αδερφής του αδικοχαμένου εργοδηγού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στον ALPHA ότι «Η δουλειά στη γραμμή είναι πολύ δύσκολη… Γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια, ήταν τυπικότατος για αυτό έγινε τόσο μικρός και νέος στην ηλικία οδηγός. Έδινε τη ζωή του για τη δουλειά. Τελικά την έδωσε» είπε η αδερφή του 41χρονου στο TLIVE.

Και πρόσθεσε ότι «Ο γιατρός μου είπε ότι είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί, δεν ξέρουμε την αιτία θανάτου. Τον προσκομίσανε πεθαμένο, του κάνανε 30 λεπτά ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε και θα προχωρήσουμε σε νεκροψία για να δούμε ποιος ήταν ο λόγος του θανάτου».

Ακόμη, σημείωσε ότι «ο αδερφός μου ήταν ανύπαντρος. Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε σε ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστήχημα:

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στη Γραμμή 1 του Μετρό και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. Μον. Α.Ε., διευκρινίζεται, ότι:

  • Στο μηχάνημα λείανσης επέβαιναν 5 συνολικά εργαζόμενοι, 2 υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. και 3 αλλοδαποί, υπάλληλοι της Γερμανικής εταιρείας που εκτελεί το έργο. Ο εκλιπών είναι υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ., ένας υπάλληλος της Αναδόχου εταιρείας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και οι λοιποί τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
  • Οι υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. μετακίνησαν σταθμευμένο στο σταθμό «Αττική» συρμό στον τροχιόδρομο μεταξύ των σταθμών «Αττική» και «Άγιος Νικόλαος», ούτως ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη σύγκρουση εκτός του σταθμού, με τις μικρότερες το δυνατό υλικές ζημιές.
  • Διερευνάται ο λόγος για τον οποίο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης.
  • Το έργο λείανσης του τροχιόδρομου ανέλαβε εταιρεία, πιστοποιημένη στο εν λόγω αντικείμενο, μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στις συμβατικές υποχρεώσεις τις εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.
  • Το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε αίτια που αφορούν στον εξοπλισμό της Αναδόχου και η ΣΤΑ.ΣΥ. θα αναζητήσει κάθε είδους ευθύνες για αυτό.

ΗΣΑΠ: Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού Αττική, μετά τη σύγκρουση μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της. Ένας εργαζόμενος 41 ετών έχασε τη ζωή του και δύο έχουν τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νίκο Χαιρέτα, ο άτυχος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ ήταν ηλικίας 41 ετών. «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά. Είμαστε συντετριμμένοι», είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Χαιρέτας για τον άτυχο εργαζόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ξεσπούν τα αδέλφια του δικηγόρου - «Ούρλιαζα όταν μου είπαν ότι σκότωσε τη μάνα μας»

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει

ΗΣΑΠ: Αυτός είναι ο άτυχος εργάτης που έχασε τη ζωή του - Εργαζόταν επί 16 έτη ως εργοδηγός