ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Οριακές οι καταστάσεις στο ΕΣΥ - Τι είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Μπουλμπασάκος ΕΣΥ μετάλλαξη Όμικρον
Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον.
INTIME/φωτογραφία αρχείου

Για την κατάσταση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία, αλλά και για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο Newsbomb.gr ο πνευμονολόγος Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάσταση στο σύστημα υγείας, λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι «επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση, καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση του πανδημικού κύματος», ενώ υπογράμμισε «ευελπιστούμε να μη φτάσουμε σε ανυπέρβλητο σημείο».

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» χαρακτήρισε «οριακές» τις καταστάσεις στο σύστημα υγείας, καθώς είναι «λίγα τα διαθέσιμα κρεβάτια», εκφράζοντας την ανησυχία του για το εξελιχθεί η βάρδια.

Για την μετάλλαξη Όμικρον

Ερωτηθείς για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι «θα πρέπει να δούμε τι δημιουργεί η νέα μετάλλαξη» σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής «βλέπουμε δεδομένα για ήπια νόσηση».

Ο κ. Μπουλμπασάκος υπογράμμισε ότι «έχει σημασία αν είναι περισσότερο μεταδοτική, κάτι που θα επιφέρει περισσότερα κρούσματα», ενώ διευκρίνισε πως αν τα συμπτώματα από τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ήπια, τότε δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.

Επιπλέον, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει επιτήρηση για το αν εν τέλει θα επικρατήσει η νέα παραλλαγή και αν τα εμβόλια μπορούν να την αντιμετωπίσουν», συνιστώντας μάλιστα ψυχραιμία.

Τέλος, ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι «πρέπει να εμβολιαστεί και η Αφρική. Εφόσον είμαστε εκτεθειμένοι, πρέπει να δοθούν εμβόλια και στην Αφρική προκειμένου να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», υπογραμμίζοντας το ποσοστό εμβολιασμού στην Αφρική είναι στο 5,5%, ενώ έκανε έκκληση για «συλλογική προσπάθεια» αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτός είναι ο άνδρας που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Η μετάλλαξη Όμικρον και οι κινήσεις για Χριστούγεννα με «ανοιχτή» τη χώρα