ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Καστοριά και Φλώρινα στο βαθύ «κόκκινο»

Κορονοϊός: Καστοριά και Φλώρινα στο βαθύ «κόκκινο»
Καστοριά και Φλώρινα περνούν στο βαθύ «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός: Δύο περιοχές της χώρας μπαίνουν σε βαθύ «κόκκινο» - Αλλάζει και πάλι ο επιδημιολογικός χάρτης

Στο βαθύ «κόκκινο» (επίπεδο 5) του Επιδημιολογικού χάρτη μπαίνουν αυτή την εβδομάδα ακόμη δύο περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων. Πρόκειται για την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Την ίδια ώρα οι επιδημικοί δείκτες επιδεινώθηκαν και σε Πρέβεζα, Εύβοια, Βοιωτία, Ηλεία, Ευρυτανία, οι οποίες πέρασαν από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) στο κόκκινο (επίπεδο 4)

Οι 26 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη, Άγιον Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Έβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία.

Πάνω από 6.300 οι νέες μολύνσεις – Αγωνία για τους θανάτους

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ώθησε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ωστόσο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εμβολιασμένους και μη, καθώς ο πρωθυπουργός στην χθεσινή εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ανέρχονται σε 7.486 το τελευταίο 24ωρο, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 664.

Σήμερα Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το απόγευμα θα κυμανθούν από 6.300 έως 6.700, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Νίκου Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας, όπως δήλωσε o ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Πώς αντέδρασε ο πιλότος όταν έμαθε για την αλλαγή του επωνύμου της Λυδίας

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο