ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα διάρρηξης με πυροβολισμούς σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας

Απόπειρα διάρρηξης με πυροβολισμούς σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας

Σκηνές από αμερικάνικη ταινία εξελίχθησαν στην απόπειρα διάρρηξης που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε τράπεζα στη Ακράτα Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, οι επτά δράστες αποκόλλησαν τα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, δένοντας αυτά με σχοινί σε όχημα τύπου τζιπ.

Στη συνέχεια με το πίσω μέρος του οχήματος τους έσπασαν την πόρτα του καταστήματος και εισήλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν το Α.Τ.Μ.

Η εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας προσέγγισε το σημείο εφαρμόζοντας κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι δράστες πυροβολώντας εναντίον των Αστυνομικών κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό με δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο κατείχαν.

Από την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που εγκατέλειψαν οι δράστες έξω από την τράπεζα είχε κλαπεί την 25-3-2012 από περιοχή της Αττικής.

Ο χώρος εξερευνήθηκε από συνεργείο σημάνσεως.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Κορινθίας και πραγματοποιούνται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας.