ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολακόπουλος στο Newsbomb.gr: Ανησυχία για την Όμικρον - «Όχι» σε μεγάλα ρεβεγιόν και εκδηλώσεις

Αποστολακόπουλος μετάλλαξη Όμικρον
Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον.
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο μικροβιολόγος - βιοπαθολόγος, Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr μίλησε για την πορεία της πανδημίας και την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον, κρούωντας «καμπανάκι» ενόψει Χριστουγέννων.

Αρχικά, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ότι «τις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων», υπογραμμίζοντας ότι τις επιπτώσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον θα τις δούμε στα τέλη του έτους.

Παράλληλα, συνέστησε αυστηρότερα μέτρα, όπως μάσκα για όλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αποστάσεις σε καταστήματα και ΜΜΜ, λογική διαχείριση των σχολείων με ευρύτερη χρήση testing. Επιπλέον, ο μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος τόνισε ότι χρειάζεται ευρύ testing του πληθυσμού με PCR, όπως επίσης και καλύτερο έλεγχο στην ποιότητα των rapid test.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ότι δε νοούνται συγκεντρώσεις και συνωστισμοί για εμβολιασμένους, καθώς «και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν», ενώ σχετικά με τους μη εμβολιασμένους εκτίμησε ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα ακόμα και στα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με τις μετακινήσεις την περίοδο των εορτών, ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος σημείωσε ότι «οι μετακινήσεις πρέπει να είναι περιορισμένες», υπογραμμίζοντας ότι το ρεβεγιόν πρέπει να είναι «αυστηρά με μέλη της οικογένειας».

Αποστολακόπουλος: Να μην μας βρει η Όμικρον με υψηλά κρούσματα της Δέλτα

Την ίδια ώρα, ο κ. Αποστολακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία για την εξάπλωση του στελέχους της Όμικρον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να μας βρει η Όμικρον με υψηλό αριθμό κρουσμάτων της Δέλτα», τονίζοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος τόνισε ότι «ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε άλλες κατηγορίες όπως στους ένστολους που συναναστρέφονται με κόσμο, στους εκπαιδευτικούς που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά και βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και μάλιστα με κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για τις επαναλοιμώξεις

Ακόμη, ο κ. Αποστολακόπουλος επισήμανε ότι μένει να επιβεβαιωθεί αν «η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να κάνει επαναλοιμώξεις σε νοσήσαντες με προηγούμενα στελέχη, γιατί σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα», ξεκαθαρίζοντας ότι από τον Μάρτιο και έπειτα θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ

Τρίτη δόση: Στους τρεις μήνες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον – Τα σενάρια για επέκταση υποχρεωτικότητας

Κύκλωμα αστυνομικών: Η άγνωστη ιστορία του «επιχειρηματία» που έχασε την ταυτότητά του