ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη «Όμικρον»: Θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη για τη μετάλλαξη «Όμικρον»
Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη για τη μετάλλαξη «Όμικρον»
Intimenews

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να δούμε τη μετάλλαξη «Όμικρον» σε όλη την Ευρώπη.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμά πως είναι θέμα χρόνου να δούμε τη μετάλλαξη Όμικρον σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως, είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για νοσηρότητα και θνησιμότητα που προκαλεί η παραλλαγή αυτή από τη Ν. AΦρική.

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη «Όμικρον»

«Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν.Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Σαρτζετάκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Λαϊκού»

H νέα ταυτότητα στο κινητό μας: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης, και ταυτοποίηση σε μία εφαρμογή

Καιρός τα Χριστούγεννα: Οι πρώτες ενδείξεις και η τάση έως τις 20 Δεκεμβρίου (vid)

Ρoή Ειδήσεων