ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Δεδομένη η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον - Τι είπε για τη θνητότητα

Μαγιορκίνης κορονοϊός
To μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον. 

O επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, κατά την σημερινή ενημέρωση του κορονοϊό.

«Στην Ελλάδα, με βάση τον αριθμό που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική βελτίωση για ακόμη μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 11% λιγότερες διαγνώσεις ενώ ο αριθμός των θανάτων έδειξε μια μικρή επιδείνωση της τάξης του 3%» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Και πρόσθεσε ότι «η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι πολλή αυξημένη, βλέπουμε όμως σαφείς τάσεις σταθεροποίησης και πιθανώς μικρής ύφεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 8%, ωστόσο ο αριθμός των εισαγωγών με τη νόσο στα νοσοκομεία υποχώρησε κατά 8%, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων είναι κοντά στο 1,3.»

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το ενδεχόμενο επικράτησης της είναι δεδομένη. «Έχουν αναφερθεί και τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, οπότε θα πρέπει να θεωρούμε θέμα χρόνου ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο να συμβεί και στην Ελλάδα», ανέφερε.

«Τα πρώτα πρώιμα αποτελέσματα συγκλίνουν ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου έχει πολύ καλές πιθανότητες να προσφέρει ικανοποιητική προστασία από τις βαριές περιπτώσεις της παραλλαγής» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας όσον αφορά τη νοσηρότητα ότι «είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Παρ’ότι την εκρηκτική αύξηση διαγνώσεων στη Νότιο Αφρική, δεν διαφαίνεται αύξηση στους θανάτους. Ωστόσο, παρατηρήθηκε αύξηση στις νοσηλείες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από την Παρασκευή - Πώς ωφελούνται οι καταναλωτές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της