ΕΛΛΑΔΑ

Το ορφανοτροφείο της φρίκης: Είχαν φτιάξει μέχρι και… τιμωρητήριο για τα παιδιά

Το ορφανοτροφείο της φρίκης: Είχαν φτιάξει μέχρι και… τιμωρητήριο για τα παιδιά
Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε ορφανοτροφείο της Αθήνας
(φωτογραφία - αρχείου)

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους... εργαζόμενες σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο της Αθήνας, έβαζαν τα παιδιά να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις και κακοποιήσεις μεταξύ τους - Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή και εξετάζονται στο νοσοκομείο Παίδων από ειδικούς

Μια αποτρόπαιη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο της Αθήνας, έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Βρεφονηπιοκόμοι και παιδοκόμοι ορφανοτροφείου έβλεπαν ανήλικα αγόρια 7 ως 13 ετων να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις και κακοποιήσεις μεταξύ τους μέσα στο ίδρυμα.

Ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, η κυρία Μιχαηλίδου χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα έγραφαν οι επιστολές που έφτασαν στο γραφείο της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα και η ίδια συγκλονίστηκε με τα όσα καταγγέλλονταν.

«Πρόκειται για επώνυμη καταγγελία που αφορά δομή η οποία ήταν ήδη προβληματική. Οι υπεύθυνοι είχαν αποκρύψει μάλιστα πως πολλά παιδιά ήταν θετικά στο κορονοϊό», ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου. Όπως είπε η υφυπουργός, το πλέον σοκαριστικό ήταν το γεγονός πως αγόρια ηλικίας 7-11 ετών είχαν ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό απλώς να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνανε χωρίς να αντιδρά.

Η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε μάλιστα και βία εναντίον των παιδιών. «Ήταν σοκαριστική η βία που ασκούνταν», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας. «Οι υπεύθυνοι είχαν δημιουργήσει ακόμα και… τιμωρητήριο για τα παιδιά, ένα δωμάτιο δηλαδή στο οποίο τα οδηγούσαν και ασκούσαν βία εναντίον τους», είπε στο Newsbomb.gr η κυρία Μιχαηλίδου, περιγράφοντας ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας.

Μετά τις αποκαλύψεις η κυρία Μιχαηλίδου διέταξε το πάγωμα της χρηματοδότησης στην συγκεκριμένη δομή ενώ κατέθεσε αμέσως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr «για την συγκεκριμένη δομή υπάρχει και καταγγελία για παράνομες υιοθεσίες, η οποία διερευνάται».

Επισημαίνουμε πως τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων. «Το θέμα είναι να μιλήσουν τα παιδιά. Να μπορέσουν οι παιδοψυχίατροι να βγάλουν από μέσα τους τα όσα έζησαν στην συγκεκριμένη δομή. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Όπως σημείωσε σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Κάλαντα με μάσκα παντού - Τι ισχύει από σήμερα για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκδηλώσεις

Ο τζιχαντιστής των Πατησίων με τους πολλούς ρόλους και την «οικονομική άνεση»

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων