ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2021: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά για τα τελευταία ψώνια - Τι ώρα κλείνουν

Χριστούγεννα 2021: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά για τα τελευταία ψώνια - Τι ώρα κλείνουν
Γέμισε κόσμο η Ερμού
Intime.gr

Χριστούγεννα 2021: Χιλιάδες καταναλωτές βγήκαν στα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, ωστόσο η γιορτινή διάθεση των καταναλωτών παραμένει.

Από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, χιλιάδες καταναλωτές βγήκαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, τονώνοντας παράλληλα και την αγορά, για τα τελευταία ψώνια και δώρα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας πηγαίνουν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι.

Να σημειωθεί, ως φέτος οι τιμές στα βασικά αγαθά είναι πολύ πιο ανεβασμένες σε σχέση με πέρσι, με τα στοιχεία να δείχνουν πως το εορταστικό τραπέζι είναι φέτος 18,5% πιο ακριβό!

Μέχρι τι ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Χωρίς διαφοροποιήσεις θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). Συγκεκριμένα από τις 8 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ κατά την εορταστική περίοδο με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οπότε θα κλείσουν στις 8 μ.μ.

Σκλαβενίτης: Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει ως τις 21:00, ενώ η αλλαγή θα αφορά στην Παρασκευή 31/12, όπου θα κλείσει στις 20:00.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Παραμονή Χριστουγέννων θα λειτουργήσει από τις 08:00 έως τις 20:00.

My Market: Θα λειτουργήσουν έως τις 21:00, όπως δηλαδή τις καθημερινές.

Lidl: Θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 21:00 με υποσημείωση ότι μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα ωράρια

Μασούτης: Το ίδιο ακριβώς και στα καταστήματα Μασούτης, με εξαίρεση αυτό στο Mediterranean Cosmos που θα είναι 9:00 – 20:00 και στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” 07:00 – 23:00.

«Χρυσό» το γιορτινό τραπέζι!

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ) υπολόγισε και εφέτος το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ, ήτοι προκύπτει αύξηση της τάξης του 9,3 % έως 18,5 % σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2020.

Οι τιμές αυτές καταγράφηκαν, με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με key-informers της αγοράς, οι τιμές τόσο από αλυσίδες Supermarkets όσο και από ειδικευμένα καταστήματα λιανικής (πχ ζαχαροπλαστεία/ κρεοπωλεία κτλ), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι η αγορά των Χριστουγέννων 2020 λειτούργησε υπό καθεστώς lockdown και πως το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς τιμών από διαφορετικής ποιότητας προϊόντα, σε αρκετές τοπικές αγορές και αλλά και είδη καταστημάτων.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 40 ετών

Νέα μέτρα: Ο οδικός χάρτης για εστίαση, ψυχαγωγία, σχολεία, γήπεδα - Το plan B για στήριξη του ΕΣΥ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο €300 σε αστυνομικό χωρίς μάσκα αφού έκοψε πρόστιμο για τον ίδιο λόγο σε πολίτη