ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έγγραφο στην Ασφάλεια για να κλείσει οριστικά το Lohan μετά τις παραβάσεις

Tο Lohan το βράδυ του Σαββάτου 25 Δεκεμβρίου
Tο Lohan το βράδυ του Σαββάτου 25 Δεκεμβρίου
Newsbomb.gr

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για το κλαμπ Lohan - Υπενθυμίζεται ότι το μαγαζί λειτούργησε κανονικά το βράδυ του Σαββάτου ενώ κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. του είχαν βάλει «λουκέτο» για 15 ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ξανά έφοδο και επέβαλε νέα πρόστιμα - Έγγραφο στην Ασφάλεια για να κλείσουν οριστικά!

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την εξοργιστική κατάσταση που επικρατεί στο κλαμπ Lohan το οποίο έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα φαίνεται πως φέρνει ντόμινο εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, συντάσσεται έγγραφο από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών με σκοπό να αφαιρεθεί οριστιακά η άδεια λειτουργίας από το κλαμπ λόγω της παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του κορονοϊού! Το έγγραφο θα σταλεί στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος και θα αναλάβει τη διαδικασία για την αφαίρεση της άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι το κλαμπ Lohan στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση των υγειονομικών μέτρων, χθες Σάββατο 25 Δεκεμβρίου λειτουργούσε σαν να μην... τρέχει τίποτα!

Όπως έγραφε και νωρίτερα το Newsbomb.gr, η ΕΛ.ΑΣ... επισκέφθηκε και χθες το κέντρο διασκέδασης και έγραψε νέο πρόστιμο, αυτή τη φορά 25.000 ευρώ, ενώ στο ήδη υπάρχων «λουκέτο» προστέθηκαν 15 ημέρες ακόμα (30 στο σύνολο). Παράλληλα συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος..

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφτούν και σήμερα το κλαμπ, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι αρμόδιες πηγές είναι ότι μετά τον τρίτο έλεγχο την ευθύνη πλέον την έχει ο δήμος στον οποίο ανήκει το καθε μαγαζί, ο οποίος είναι και αυτός που εκδίδει τις άδειες λειτουργίας.

Lohan: Το χρονικό της ασυδοσίας

Τα τελευταία 24ωρα δεκάδες ήταν οι επώνυμες καταγγελίες που είχαν φτάσει στο Newsbomb, για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ΥΤΟΝ και Lohan, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κορονοϊού μεταξύ προσωπικού και πελατών, εμβολιασμένων και μη...

Το Newsbomb.gr, πιστό στο μαχητικό ρεπορτάζ, θέλησε να κάνει αυτοψία στο κλαμπ Lohan, ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι όλα αυτά που έφταναν καθημερινά στα γραφεία μας.

Έτσι το επισκεφθήκαμε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Με το που πλησιάσαμε την είσοδο του κλαμπ, αντικρίσαμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Τι κι αν λίγες ώρες πριν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 6.667 νέα κρούσματα και 71 θανάτους συμπολιτών μας; Για να μπει κανείς στο εσωτερικό του μαγαζιού θα έπρεπε να περιμενει στιβαγμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα, τη στιγμή που ελάχιστοι φορούσαν μάσκα και τα υγειονομικά μέτρα είχαν πάει περίπατο με το... καλησπέρα.

Για το Lohan, οι καταγγελίες εστιαζαν στο γεγονός πως η επιχείρηση ουσιαστικά λειτουργούσε με δύο εισόδους, κάτι που επιβεβαιώθηκε... πανηγυρικά, καθώς αφενός υπήρχε VIP είσοδος από το πλάι και αφετέρου οι «γνωστοί» των ανθρώπων που στέκονταν στην πόρτα περνούσαν ακόμα και από την κεντρική είσοδο, με ένα... νεύμα και χωρίς κανένα έλεγχο των πιστοποιητικών τους.

Με το που μπήκαμε στον εσωτερικό χώρο, το σκηνικό ήταν βγαλμένο από εποχή προ κορονοϊού. Εκατοντάδες νεαροί, με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Το πιο εξοργιστικό όλων; Σε τραπέζια των έξι ατόμων, μπορούσε να δει κανείς παρέες... 20(!) ατόμων.

Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του Lohan το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων
Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του Lohan το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων

Το πρωί της επόμενης ημέρας έγινε γνωστό ότι κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκαν το Lohan, του έβαλαν «λουκέτο» για δύο εβδομάδες, του επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ και συνέλαβαν τον υπεύθυνο, καθώς εντοπίστηκαν δύο πελάτες με πλαστά πιστοποιητικά.

Ως δια... μαγείας ωστόσο, το Lohan άνοιξε παράνομα και το επόμενο βράδυ (25/12), ήταν «ασφυκτικά» γεμάτο, ενώ οι ελέγχοι ήταν το ίδιο ελλιπείς με τις προηγούμενες ημέρες.

Η εικόνα του Lohan το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου
Η εικόνα του Lohan το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.005 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.118 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 422 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 4 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων. Διευκρινίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις υποτροπής νυχτερινών καταστημάτων στη διοικητική ενότητα της Αττικής συντάχθηκε έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία προς το Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ενημερώνοντάς τον συνεχώς για την εξέλιξη των ελέγχων.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 365 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 • 99 στην Αττική
 • 86 στη Θεσσαλονίκη,
 • 39 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 33 στην Ήπειρο,
 • 22 στην Κρήτη,
 • 18 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 15 στην Πελοπόννησο,
 • 13 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 12 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 10 στη Θεσσαλία,
 • 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 7 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 5 στη Δυτική Μακεδονία και
 • 1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 79.843 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 76.435 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.408 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.452 ομοειδείς παραβάσεις.

47 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες διότι έφεραν πλαστά πιστοποιητικά,

- σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή επιπρόσθετης 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε χώρο αναμονής λεωφορείων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτη οχήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων και ΙΧΕ οχημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.753 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.807 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

Απίστευτες εικόνες στο Lohan: «Ασφυκτιούσε» από κόσμο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. το είχε κλείσει για παραβάσεις

Αποκλειστικό Newsbomb: Νέα επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο «κλειστό» Lohan και 25.000 ευρώ πρόστιμο

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

«Η Φάρμα»: Τα πρώτα πλάνα της Αγγελικής Ηλιάδη αγκαλιά με το «ξερολούκουμο»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων