ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 20.000 μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 20.000 μολύνσεις
Διπλάσιες μολύνσεις από αυτές της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα
Intime News

Κρούσματα σήμερα: Διπλάσιες μολύνσεις από αυτές της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα, με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ίσως να τίθενται σε ισχύ πολύ νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Τα 9.200 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα και αποτέλεσαν ρεκόρ μολύνσεων στην Ελλάδα από την έναρξη της εβδομάδας, τελικά δεν ήταν τίποτα, μπροστά σε αυτά που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ και δείχνει πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν και τις 20.000, αριθμός μεγάλος αλλά αναμενόμενος, αφού μέχρι τις 10.30 το πρωί, όπως αποκάλυψε ο Θάνος Πλεύρης, οι μολύνσεις ξεπερνούσαν τις 15.000.

«Όταν ξεκινάμε με 15.000 κρούσματα στα 550.000 τεστ, την ώρα που τα χθεσινά κρούσματα ήταν τόσα με 100.000 τεστ, άρα είναι λελογισμένη η αναλογία, όμως είναι κάτι που το εκτιμούμε με προσοχή», τόνισε.

Όλα δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας για μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα έρθουν πολύ νωρίτερα, αφού η διασπορά στην κοινότητα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ρεβεγιόν. Την απόφαση σχετικά με τον χρόνο εφαρμογής τους θα λάβει αύριο, Τετάρτη σε έκτακτη συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για ένα γενικευμένο lockdown ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες θα μπορούμε να έχουμε έλεγχο της πίεσης στο σύστημα. «Αν δούμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν θα υπάρχει και μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, αποκλείοντας όμως γενικευμένες καταστάσεις όπως είχαμε στο παρελθόν» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για 20.000 μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους - Πότε θα το λάβουν - Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ - Ποια οχήματα αφορούν