ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους την Πρωτοχρονιά για την τήρηση των μέτρων

Θεοδωρικάκος: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους την Πρωτοχρονιά για την τήρηση των μέτρων
Διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες πως οι έλεγχοι που διεξάγονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι απολύτως ασφαλείς, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί, το 82% είναι εμβολιασμένοι.
AP

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τους ελέγχους στην εφαρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχασε χρόνο μέχρι να φέρει τους περιορισμούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «το πρόβλημα της πανδημίας είναι παγκόσμιο, είναι μια διεθνής πραγματικότητα που έχει ακολουθήσει και η πατρίδα μας» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν περίμενε να υπάρξει τόσο ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ναι μεν τα κρούσματα είναι πολλά αλλά πλέον έχουμε στα χέρια μας το «πανίσχυρο όπλο» του εμβολιασμού και πως «δίνουμε όλοι μαζί οι Έλληνες μάχη για να εμβολιαστούν περισσότεροι. Όσοι ειδικά είναι τριπλά εμβολιασμένοι δεν έχουν λόγο να φοβούνται το νοσοκομείο ή την εντατική».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που έχουν αρχίσει να ισχύουν για την αναχαίτιση της πανδημίας είπε ότι πρέπει οι πολίτες να τα δουν «με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».

«10.000 αστυνομικοί με ευγένεια και επαγγελματισμό ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων και κατ' εξαίρεση αύριο οι έλεγοι θα γίνονται μέχρι τις 02:00. Θέλω να παρακαλέσω οι πολίτες μόνοι τους, με δική τους ευθύνη να τηρούν τα μέτρα και να βοηθήσουν κι αυτοί με ευγένεια ο έργο των αστυνομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβεβαίωσε επίσης τους πολίτες πως οι έλεγχοι που διεξάγονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι απολύτως ασφαλείς, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί, το 82% είναι εμβολιασμένοι, κάνουν τεστ και τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα οδηγία: Μην κάνετε μοριακό μετά από θετικό rapid test αν είστε εμβολιασμένοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εξανθήματα που προκαλεί

Survivor: Οι Μαχητές μένουν χωρίς φωτιά – Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ