ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οδηγία: Μην κάνετε μοριακό μετά από θετικό rapid test αν είστε εμβολιασμένοι

Rapid test
Νέα οδηγία σχετικά με τη διεξαγωγή ελέγχων για τον κορονοϊό.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Rapid test: Αν είστε εμβολιασμένοι και το αποτέλεσμα είναι θετικό, δεν χρειάζεται να υποβληθείτε και σε μοριακό τεστ, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε νέες οδηγίες αναφορικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι εμβολιασμένοι πολίτες που κάνουν rapid test και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα (οι εμβολιασμένοι) με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει πως μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό μέσω μοριακού τεστ έτσι ώστε να παίρνουν και πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο δεν απαιτείται για τους εμβολιασμένους πολίτες…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος από τις 35.580 μολύνσεις - 72 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 636 διασωληνωμένοι

Τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο: 30χρονη μητέρα δυο παιδιών απαγχονίστηκε στο σπίτι της

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)