ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Γεμάτες οι ΜΕΘ του Ευαγγελισμού – Πρώτη φορά νοσούν τόσοι γιατροί

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Γεμάτες οι ΜΕΘ του Ευαγγελισμού – Πρώτη φορά νοσούν τόσοι γιατροί
INTIME

«Καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον έκρουσε ο  διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας στο Newsbomb.gr - Μεγάλο το ποσοστό των γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που νοσούν - Ποια είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr, όπου σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ενόψει των εορτών αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα ελήφθησαν με καθυστέρηση ενώ η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε σε μια χρονική περίοδο που το σύστημα Υγείας δεν είχε αποσυμφορηθεί από το την Δέλτα.

«Ο όγκος των περιστατικών από την τεράστια διασπορά της Όμικρον θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα και ήδη δημιουργεί. Η Όμικρον ξεκίνησε όταν ακόμα στα νοσοκομεία είχαμε πάρα πολλά περιστατικά Δέλτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι νέοι ασθενείς».

Και πρόσθεσε: «στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και στις απλές κλίνες πιεζόμαστε πολύ. Η γιγάντωση του νέου κύματος της πανδημίας θα αρχίσει να φαίνεται και στο ΕΣΥ σε 10 ημέρες περίπου. Ο όγκος αυτός των χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά θα δημιούργησει μεγάλη πίεση».

Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε και σε μια ακόμα παράμετρο που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην διαχείριση της κατάστασης. «Σε αυτό το 5ο κύμα υπάρχει και κάτι ακόμα που μας προβληματίζει. Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας νοσούν τόσοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα ως νοσοκομείο όπως το να μην μπαίνουν στο νοσοκομείο ιατρικοί επισκέπτες ή συγγενείς ασθενών», ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Η κατάσταση στη χώρα

Στα ύψη παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, με τον κορονοϊό να επελαύνει μέσω της μετάλλαξης Όμικρον. Παρά τη μικρή... κάμψη που παρατηρείται σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, προφανώς λόγω λιγότερων τεστ ελέω Πρωτοχρονιάς, και πάλι ο αριθμός των μολύνσεων αλλά και αυτοί των σκληρών δεικτών είναι αρκετά ανεβασμένοι.

Τη δεύτερη ημέρα του χρόνου ανακοινώθηκαν 17.633 κρούσματα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 61 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 626 συμπολίτες μας.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.633 , εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.258.495 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 50.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.092 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.910 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με την «κατάληψη» του Συντάγματος από Πακιστανούς το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς

Εμβολιασμοί: Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter