ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Προειδοποίηση για τις «κόκκινες» περιοχές ενόψει Χριστουγέννων

Μπουλμπασάκος Χριστούγεννα
Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος μίλησε στο Newsbomb.gr
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκρουσε «καμπανάκι» ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr κρούοντας «καμπανάκι» κινδύνου ενόψει Χριστουγέννων.

Ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει προσοχή στις μετακινήσεις ενόψει Χριστουγέννων και ιδιαίτερα στις «κόκκινες» περιοχές, λόγω του οι δομές στην περιφέρεια ή σε περιοχές όπου εδρεύουν και χιονοδρομικά κέντρα οι δομές υγείας είναι μικρές, άρα «θα είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθουν» στις όποιες απαιτήσεις.

Στη συνέχεια, ο πνευμονολόγος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε μεγάλους χώρους διασκέδασης με πληρότητα 100% ακόμα κι αν πρόκειται για εμβολιασμένους», εξηγώντας ότι αυτό ενέχει κίνδυνο καθώς και «οι εμβολιασμένοι ξέρουμε πως μεταδίδουν τον ιό».

Μάλιστα, προτείνει «να επιλέξουμε να κάνουμε ρεβεγιόν με τους κολλητούς μας ή μια φιλική οικογένεια», αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Ανέφερε δε πως τα τεστ, και ιδιαίτερα τα PCR, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Μπουλμπασάκος: Υπό πίεση το σύστημα υγείας - Καταπονημένο το προσωπικό

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος ανέφερε ότι «εξακολουθούν να είναι αρκετά τα περιστατικά Covid», υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα υγείας «είναι στα όρια του».

Και πρόσθεσε «μακάρι να αποσυμπιεστεί το σύστημα, καθώς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι καταπονημένο μετά από δύο χρόνια», ενώ διερωτήθηκε «μέχρι πότε» θα είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται επαρκώς.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι «τα περιστατικά Covid που έχουμε είναι της μετάλλαξης Δέλτα», σημειώνοντας ότι «η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να προσβάλλει το ανώτερο αναπνευστικό» συνεπώς τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι ήπια.

Τόνισε ότι αναμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών για την Όμικρον, ωστόσο αν επαληθευτεί πως τα συμπτώματα είναι ήπια «τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε και για το τέλος της πανδημίας».

Για τα μέτρα στις εκκλησίες

Τέλος, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε και για τα μέτρα στις εκκλησίες ενόψει εορτών, λέγοντας ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά μέτρα, ενώ επισήμανε ότι «εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα διασποράς του ιού στα μοναστήρια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.