ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Την Τρίτη στις 14:00 η συνεδρίαση παρουσία Πλεύρη, Κεραμέως - Άμεσα οι ανακοινώσεις

Σχολεία
Μέσα στο επόμενο 24ωρο, η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχολεία: Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι ανακοινώσεις για το πότε επιστρέφουν οι μαθητές στις αίθουσες.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η κρίσιμη συνεδρίαση για να αποφασιστεί το πότε θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία. Όπως είχε αναφέρει το Newsbomb.gr, η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμά τους να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένουν την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα.

Στη σύσκεψη, μάλιστα , θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τους δυο υπουργούς.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώθηκε πως από το πρωί έγιναν συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Πηγές του υπουργείου ξεκαθαρίζουν πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες με αυξημένο testing για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1%.

Σχολεία – Γκάλοπ: Πρέπει να ανοίξουν με δεδομένη την έκρηξη θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους, αγωνιούν και έχουν εντείνει τις διαμαρτυρίες τους καθώς βλέπουν ότι τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες» υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα από τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι εμβολιασμένοι, ελλοχεύει κίνδυνος τεράστιας διασποράς που μέσω και της οικογενειακής μετάδοσης του ιού μπορεί να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο σε όλη την επικράτεια.

Τη στιγμή που οι γονείς αγωνιούν και εύλογα αναρωτιούνται για το «πώς θα στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο με 50.00 κρούσματα την ημέρα», υπάρχουν αρκετά σενάρια για τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Το ερώτημα, όμως, παραμένει…

Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία με δεδομένη την έκρηξη θετικών κρουσμάτων κορονοϊού;

Καταθέστε την άποψή σας στο Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» - Έτσι ξεφεύγει από τα rapid