ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα εισηγήθηκαν οι ειδικοί

Πολίτες στην Ερμού
Πολίτες στην Ερμού
Intimenews

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:  Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα εισηγήθηκαν οι ειδικοί στην κυβέρνηση

Την παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα και την επανεκτίμηση στη συνέχεια εισηγήθηκαν οι ειδικοί, οι οποίοι στη συνεδρίαση της Τετάρτης εκτίμησαν τα επιδημιολογικά δέδομενα και έκριναν ότι τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν και μετά την Παρασκευή.

Όπως έγραφε το Newsbomb.gr από χθες, Τρίτη (11/1), τα μέτρα θα παραταθούν για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου η κοινωνία θα κινηθεί με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι την Παρασκευή και τα οποία είχαν ανακοινωθεί πριν την αλλαγή του χρόνου.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κυμανθούμε ανάμεσα στις 25 με 27.000 μολύνσεις.

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο Μάκης Βορίδης, επανέλαβαν ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που δεν επέλεξαν να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής, κλείνει το καθημερινό φύλλο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού - Πότε θα χιονίσει στην Αττική (vids)

Kίνα: Ανησυχητικές εικόνες από «στρατόπεδα» καραντίνας -Ασθενείς κλείνονται…σε μεταλλικά κουτιά

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους