ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού - Πότε θα χιονίσει στην Αττική (vids)

Κλέαρχος Μαρουσάκης καιρός (12/1)
Πού εντοπίζονται προβλήματα από την κακοκαιρία
INTIME NEWS

Για νέα κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα προειδοποιεί σε ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Διομήδης» που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του, ο χειμώνας... ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο «Ωμέγα» εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κυρίου Μαρουσάκη:

«ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς - ημιορεινούς όγκους. Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων μέχρι και αύριο το πρωί.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις επόμενες αρκετές ώρες στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες που μέσα στο Αιγαίο ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Η εξέλιξη των ανέμων αποτυπώνεται στο δεύτερο βίντεο μας. ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ

ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας θα το διαδεχτεί πολικό ψύχος όπως μπορούμε να δούμε στο τρίτο μας βίντεο με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -10°C σε τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας να παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο Χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο "Ωμέγα" εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

«Διομήδης»: Προληπτικές εκκενώσεις χωριών – Πλημμύρισαν δρόμοι, έσπασαν φράγματα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης» σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Θεσσαλία έως και τη Βόρεια Εύβοια, με την Πυροσβεστική να δέχεται 196 κλήσεις συνολικά για βοήθεια πολιτών ή απομάκρυνση υδάτων. Μάλιστα εκκενώθηκαν προληπτικά και χωριά στην Καρδίτσα. Επιπρόσθετα σε σειρά δρόμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά. Τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την ασφάλεια τους. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινά Γιώργος Αγγελούσης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλος αγώνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν τις καταστροφές που έχουν γίνει. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Σε υδάτινο κλοιό οι Γοργοβίτες

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Στα Τρίκαλα, έλατο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, καθώς κινούνταν στον κεντρικό άξονα Ελάτης-Περτουλίου και 500 μ. πριν το χιονοδρομικό κέντρο, από την σφοδρή χιονοθύελλα. Ευτυχώς οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν.

Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές. Βορειότερα της Αγίας Άννας, ορμητικοί χείμαρροι προκαλούν καθιζήσεις στον δρόμο από την Κοτσικιά προς την παραλία Λουτρό. Παράλληλα, σημειώθηκε κατολίσθηση στον Οικισμό Φραγκάκη στην παραλία Αχλαδίου.

Δείτε ποια σχολεία δεν λειτουργούν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα.

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην Ελασσόνα, σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χωριά και σημεία της πόλης του Βόλου. Δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Στα «λευκά» ντύθηκε ο Έβρος

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χιόνια στις Φέρρες ΈβρουNewsbomb.gr

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Πόσες ημέρες μεταδίδεται μετά τη διάγνωσή του

Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα -Τι θα γίνει με το πρόστιμο των 100 ευρώ

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους