ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι 20 συλληφθέντες των επεισοδίων του Σαββάτου

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι 20 συλληφθέντες των επεισοδίων του Σαββάτου
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος μιας 26χρονης

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι 20 από τους συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο.

Η μία εκ των κατηγορουμένων αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια καθώς διώκεται για κακουργήματα ενώ οι υπόλοιποι που κατηγορούνται για πλημμελήματα παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος μιας 26χρονης η οποία κατηγορείται για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών , εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο και για μια σειρά από πλημμελήματα (παράβαση του νόμου περί όπλων, απείθεια, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κ.α.).

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος στους υπόλοιπους συλληφθέντες. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης και για παράβαση του νόμου περί δημοσίων συναθροίσεων ενώ παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σημειώνεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν χθες τέσσερις από τους συλληφθέντες εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το grtimes, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χθες δεν μετήχθησαν τρεις από τους αρχικούς συλληφθέντες οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αλλά θα παραπεμφθούν σε δίκη. Πρόκειται για δύο ανήλικους και μία κοπέλα η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συλληφθέντες πραγματοποιούν έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor – Αποκάλυψη: Η χυδαία φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και «κόπηκε» στο μοντάζ (vid)

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

Μυστήριο στη Θεσαλονίκη: O «περίεργος» ήχος που ακούγεται μετά τα μεσάνυχτα ανησυχεί τους κατοίκους

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler 17/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη δεύτερη ασυλία (video)